СИПА саслушала 20 џихадиста

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) провјерили су двадесетак држављана БиХ за које постоје сазнања да су у посљедње двије године путовали у Сирију и вратили се у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.07.2014 | 12:51
СИПА саслушала 20 џихадиста

"Глас Српске" од извора блиског СИПА сазнаје да ће против њих ускоро бити поднесен извјештај и да ће, највјероватније, против свих бити покренута истрага.

- Међу њима је и неколико оних који су врбовали ратнике за сиријско ратиште и организовали њихов одлазак тамо. Најважније је било да се од повратника са ратишта сазна какве су им даље намјере у БиХ. Због регрутовања бораца за Сирију, између осталих, провјерени су Идриз Бибани, Муниб Захирагић, Идриз Бека, Џевад Голош, Семир Челебић, Сенад Чолаковић и Сенад Ћурић - казао је наш саговорник.

Додао је да је преко Чолаковића у Сирију отишло 15 младића, а да му је новац за њихово врбовање дао оснивач вехабијске заједнице у Горњој Маочи Нусрет Имамовић, који сада води вехабијску заједницу у Дубници код Калесије.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дјујиц

18.07.2014 12:09

Јесу ли саслусали и оне вехбије из границне полиције који редовно путују у арапсјке земље на консултације задњи испад Вехаб Мирнеса јединица Градиска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

18.07.2014 18:08

Хаха испитали дзихадисте њихови јарани из СИПЕ! Па стварно ово ми додје као неки виц. Да ли су Срби у питању били би они вец сви у затворима.

ОДГОВОРИТЕ