SIPA saslušala 20 džihadista

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjerili su dvadesetak državljana BiH za koje postoje saznanja da su u posljednje dvije godine putovali u Siriju i vratili se u BiH.

Bosna i Hercegovina 18.07.2014 | 12:51
SIPA saslušala 20 džihadista

"Glas Srpske" od izvora bliskog SIPA saznaje da će protiv njih uskoro biti podnesen izvještaj i da će, najvjerovatnije, protiv svih biti pokrenuta istraga.

- Među njima je i nekoliko onih koji su vrbovali ratnike za sirijsko ratište i organizovali njihov odlazak tamo. Najvažnije je bilo da se od povratnika sa ratišta sazna kakve su im dalje namjere u BiH. Zbog regrutovanja boraca za Siriju, između ostalih, provjereni su Idriz Bibani, Munib Zahiragić, Idriz Beka, Dževad Gološ, Semir Čelebić, Senad Čolaković i Senad Ćurić - kazao je naš sagovornik.

Dodao je da je preko Čolakovića u Siriju otišlo 15 mladića, a da mu je novac za njihovo vrbovanje dao osnivač vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči Nusret Imamović, koji sada vodi vehabijsku zajednicu u Dubnici kod Kalesije.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Djujic

18.07.2014 12:09

Jesu li saslusali i one vehbije iz granicne policije koji redovno putuju u arapsjke zemlje na konsultacije zadnji ispad Vehab Mirnesa jedinica Gradiska.

ODGOVORITE
Name

Zika

18.07.2014 18:08

Haha ispitali dzihadiste njihovi jarani iz SIPE! Pa stvarno ovo mi dodje kao neki vic. Da li su Srbi u pitanju bili bi oni vec svi u zatvorima.

ODGOVORITE