УЕФА забранила сусрете руских и украјинских клубова

Дириговањем жреба Европска фудбалска унија ће предупредити евентуалне сусрете клубова из две земље. Такође, у случају да Партизан "извуче" Макаби у трећем колу квалификација, израелски клуб дочекаће црно-беле ван своје земље.

Свијет 18.07.2014 | 12:35
УЕФА забранила сусрете руских и украјинских клубова

Европска фудбалска унија (УЕФА) донела је одлуку да руски и украјински клубови у наредном периоду неће моћи да играју међусобне мечеве.

Услед политичких дешавања на истоку Украјине, УЕФА ће делимично дириговати жреб како се клубови из две земље не би састали у наредним рундама евротакмичења.

- У светлу актуелне политичке ситуације, пошто су руски и украјински савези изразили забринутост због безбедности, клубови из те две државе до даљњег неће моћи да играју међусобне мечеве - саопштила је УЕФА.

То практично значи да руски Зенит и украјински Дњепар из Дњепропетровска неће моћи да играју један против другог у трећем колу квалификација за Лигу шампиона. Такође, због неповољне политичке ситуације у источној Украјини, Дњепру неће бити дозвољено да домаће утакмице игра у Дњепропетровску, а слично је и са Черноморецом из Одесе. Са друге стране, Кијев и Лавов моћи ће да угосте сусрете европских такмичења.

Поред ове одлуке, УЕФА је због политичке ситуације у Гази, захтевала од израелских клубова који ће наступити у наредним мечевима еврокупова да одреде градове ван Израела у којима ће као домаћини дочекати своје противнике. Израелски Макаби из Тел Авива један је од потенцијалних ривала Партизана у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

 

Коментари / 0

Оставите коментар