UEFA zabranila susrete ruskih i ukrajinskih klubova

Dirigovanjem žreba Evropska fudbalska unija će preduprediti eventualne susrete klubova iz dve zemlje. Takođe, u slučaju da Partizan "izvuče" Makabi u trećem kolu kvalifikacija, izraelski klub dočekaće crno-bele van svoje zemlje.

Svijet 18.07.2014 | 12:35
UEFA zabranila susrete ruskih i ukrajinskih klubova

Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je odluku da ruski i ukrajinski klubovi u narednom periodu neće moći da igraju međusobne mečeve.

Usled političkih dešavanja na istoku Ukrajine, UEFA će delimično dirigovati žreb kako se klubovi iz dve zemlje ne bi sastali u narednim rundama evrotakmičenja.

- U svetlu aktuelne političke situacije, pošto su ruski i ukrajinski savezi izrazili zabrinutost zbog bezbednosti, klubovi iz te dve države do daljnjeg neće moći da igraju međusobne mečeve - saopštila je UEFA.

To praktično znači da ruski Zenit i ukrajinski Dnjepar iz Dnjepropetrovska neće moći da igraju jedan protiv drugog u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Takođe, zbog nepovoljne političke situacije u istočnoj Ukrajini, Dnjepru neće biti dozvoljeno da domaće utakmice igra u Dnjepropetrovsku, a slično je i sa Černomorecom iz Odese. Sa druge strane, Kijev i Lavov moći će da ugoste susrete evropskih takmičenja.

Pored ove odluke, UEFA je zbog političke situacije u Gazi, zahtevala od izraelskih klubova koji će nastupiti u narednim mečevima evrokupova da odrede gradove van Izraela u kojima će kao domaćini dočekati svoje protivnike. Izraelski Makabi iz Tel Aviva jedan je od potencijalnih rivala Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar