Бубуљице указују на проблеме

Специјалисти традиционалне кинеске медицине из Шангаја тврде да појава акни на одређеним подручјима лица „сигнализира” да са појединим органима нешто није у реду.

Здравље 18.07.2014 | 09:58
Бубуљице указују на проблеме

Места на којима нам излазе бубуљице указују на неизбалансирану енергију у одређеним органима - тврди др Ли Бин, специјалиста традиционалне кинеске медицине на Дерматолошком одељењу болнице у Шангају.

По овој аналогији, уколико вам се акне појављују на челу и између обрва, вероватно имате проблем са срцем или танким цревима. Зато је важно да једете топлу храну која се брзо вари, спавате довољно и избегавате интензивне физичке вежбе.

Ако вам нежељене црвене тачке излазе при крају обрва, на пределу слепоочница, то значи да нешто није у реду са вашом жучном кесом. Стога се потрудите да мање једете масну храну и избегавајте хладне намирнице, као што су краставци.

На проблеме са стомаком и системом за варење указују бубуљице на носу. Зато др Бин препоручује да уносите умерено топлу храну и намирнице попут бораније.

Да вам је угрожен кичмени стуб рећи ће вам акне на корену носа, па избегавајте да седите дуго и истегните се с времена на време. Бубуљице на бочним странама носа, као и између носа и горње усне, указују на проблеме са репродуктивним системом, што значи да би требало да регулишите менструални циклус и редовно посећујете гинеколога.

Црвенило на десном образу упозорава на тегобе са плућима и дебелим цревом. Ако патите од тога, важно је да конзумирате више намирница које “хране” плућа, попут крушака и белих гљива, а да избегавате плодове мора, тропско воће и алкохол. Леви образ, пак, указује на лошу функцију јетре, па се потрудите да спавате више и да уносите што више воћа и поврћа. Уколико вам је брада проблематично место, одрекните се презачињене, масне и пржене хране, јер акне на овом месту потврђују да имате проблема са бубрезима.

Коментари / 0

Оставите коментар