Фантомски позиви у централној Србији

Више од месец дана појединим власницима фиксних телефона у мрежним групама Крагујевац, Јагодина, Краљево и Крушевац непрестано стижу сумњиви позиви из иностранства.

Србија 18.07.2014 | 09:55
Фантомски позиви у централној Србији

Реч је о десетинама хиљада позива, а, што је најгоре, у "Телекому" за сада не успевају да заштите кориснике и открију разлоге позивања.

Даница Банашевић из Параћина у почетку је записивала тачно време позива, затим је бележила рецке, а сада најчешће слушалицу држи крај телефона, јер од непрестане звоњаве нема мира ни дању ни ноћу.

"Ја имам 86 година синко, како ми не смета ... Стварно ме нервирало, психички сам била убијена", каже пензионерка из Параћина Даница Банашевић.

Корисници фиксне телефоније са идентификаторима позива тврде да злонамерно позивање увек долази из иностранства, да се бројеви не понављају и да нема правила у које време телефон звони.

У "Телекому" кажу да позивни бојеви често не припадају ниједном светском оператеру фиксне телефоније и да је реч о такозваним негеографским кодовима. Зато је, кажу, теже открити ко позива грађане Србије и са којим циљем.

"Уколико се корисник јави на такав позив не долази до тарифирања. До тарифирања би дошло једино ако корисник направи узвратни позив", каже Мића Томић, координатор "Телекома" у Јагодини.

Осим корисника, којима је доста малтретирања, због чега прете да ће одјавити телефоне, штету трпи и "Телеком", јер значајне људске и техничке ресурсе ангажује за решавање тог проблема.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

буба

19.07.2014 17:37

Па прислускују стране слузбе, преко свих комуникација. Дрзава де уцини неста па застити градјане...

ОДГОВОРИТЕ