Ваучери Владе Српске и даље безвриједни

Грађани у Републици Српској, жале се да платне картице Владе Српске нису активиране и да их још увијек не могу користити за набавку робе неопходне након мајских поплава.

Република Српска 17.07.2014 | 22:52
Ваучери Владе Српске и даље безвриједни

У предузећима у Приједору, која су потписала уговоре с Фондом солидарности за обнову РС, потврдили су да ни данас није реализована ниједна купопродаја.

Разлог је у чињеници да платне картице нису још активиране, а ни читач картица не прихвата трансакцију.

У приједорском предузећу грађевинског материјала "Крејић" су потврдили новинарима да су и данас имали педесетак потенцијалних купаца који нису успјели својим електронским картицама за помоћ поплављенима платити тражену робу.

Грађани су огорчени због ове чињенице, која се поновила у још неким општинама.

Потпредсједник Владе РС Нада Тешановић позвала је становништво, погођено мајским поплавама, на стрпљење и тврди да ће „ускоро“ платне картице у појединачним износима од 5.000 КМ бити активиране.

По њеним ријечима, за два дана би 80 одсто софтвера требало да постане оперативно за уређаје за очитавање картица.

Тачно прије два мјесеца катастрофалне поплаве захватиле су више општина РС, а помоћ онима чији су стамбени објекти били под водом је обећана путем платних картица од 5.000 КМ.

Извор: Фена

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ннн

17.07.2014 20:45

Лопови иииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

17.07.2014 22:54

Како се поигравају са судбином напаћеног народа.Прво хоће ли бити и када ови ваучери или неће,па онда сад кад су их пустили сад чекај ко зна колико дана па да можеш и то нешто пара искористити.А не знам ни која је то логика да пустиш ваучере,а да притом нису одмах регулисали и те читаче,тако да човјек одмах по преузимању ваучера оде у набавку...невјероватно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цг

18.07.2014 04:35

Мозе бити али не мора да знаци да це бити употребљиве поплављена сиротињо. Само радите, паре нису проблем, пара нема то је наш баја смислио. А и сервер је купио за ово. Ко ли се на њему уталио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.07.2014 04:58

Биће оваквих ситуација колико хоћете, сад нису картице могле да се очитају сутра ће пасти систем, прекосутра ће се покварити читачи картица. Све је то Милорадово масло. Немају новаца па одуговлаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

18.07.2014 05:55

Зашто су ваучери у облику пластичне картице??? Када има брезброј једноставних начина??? То је све велика финта владе Милорада Додика и њених лоповлука! ПРЕВАРА! Ваучер није требао бити у облику пластичне картице, када сви знамо, да су за њу потребни аутомати-читачи!!!Аутомате читаче треба купити, уградити... Опет трошак! На чији рачун и чија зарада???!!! До октобра народ неће добити пара! А тада ће влада Миолкрада изгубити на изборима,и нова влада ће уготовити, да је каса празна... да су ваучери само финта одуговлачења.... Ово нема нигде на свету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

18.07.2014 07:36

Од којих пара је Ланаку плаћен софтвер и колико?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

18.07.2014 10:32

На подели вауцера Зељка вас љуби све од реда, а на крају вам увалила празне картице:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

18.07.2014 14:11

Какко се поигравају са судбином људи па то је страсно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ков

19.07.2014 11:16

Лопови треба и зиму да дочекамо у с*ању.

ОДГОВОРИТЕ