Vaučeri Vlade Srpske i dalje bezvrijedni

Građani u Republici Srpskoj, žale se da platne kartice Vlade Srpske nisu aktivirane i da ih još uvijek ne mogu koristiti za nabavku robe neophodne nakon majskih poplava.

Republika Srpska 17.07.2014 | 22:52
Vaučeri Vlade Srpske i dalje bezvrijedni

U preduzećima u Prijedoru, koja su potpisala ugovore s Fondom solidarnosti za obnovu RS, potvrdili su da ni danas nije realizovana nijedna kupoprodaja.

Razlog je u činjenici da platne kartice nisu još aktivirane, a ni čitač kartica ne prihvata transakciju.

U prijedorskom preduzeću građevinskog materijala "Krejić" su potvrdili novinarima da su i danas imali pedesetak potencijalnih kupaca koji nisu uspjeli svojim elektronskim karticama za pomoć poplavljenima platiti traženu robu.

Građani su ogorčeni zbog ove činjenice, koja se ponovila u još nekim opštinama.

Potpredsjednik Vlade RS Nada Tešanović pozvala je stanovništvo, pogođeno majskim poplavama, na strpljenje i tvrdi da će „uskoro“ platne kartice u pojedinačnim iznosima od 5.000 KM biti aktivirane.

Po njenim riječima, za dva dana bi 80 odsto softvera trebalo da postane operativno za uređaje za očitavanje kartica.

Tačno prije dva mjeseca katastrofalne poplave zahvatile su više opština RS, a pomoć onima čiji su stambeni objekti bili pod vodom je obećana putem platnih kartica od 5.000 KM.

Izvor: Fena

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

nnn

17.07.2014 20:45

Lopovi iiiii

ODGOVORITE
Name

Đoda

17.07.2014 22:54

Kako se poigravaju sa sudbinom napaćenog naroda.Prvo hoće li biti i kada ovi vaučeri ili neće,pa onda sad kad su ih pustili sad čekaj ko zna koliko dana pa da možeš i to nešto para iskoristiti.A ne znam ni koja je to logika da pustiš vaučere,a da pritom nisu odmah regulisali i te čitače,tako da čovjek odmah po preuzimanju vaučera ode u nabavku...nevjerovatno!

ODGOVORITE
Name

cg

18.07.2014 04:35

Moze biti ali ne mora da znaci da ce biti upotrebljive poplavljena sirotinjo. Samo radite, pare nisu problem, para nema to je naš baja smislio. A i server je kupio za ovo. Ko li se na njemu utalio?

ODGOVORITE
Name

Milojko

18.07.2014 04:58

Biće ovakvih situacija koliko hoćete, sad nisu kartice mogle da se očitaju sutra će pasti sistem, prekosutra će se pokvariti čitači kartica. Sve je to Miloradovo maslo. Nemaju novaca pa odugovlače.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

18.07.2014 05:55

Zašto su vaučeri u obliku plastične kartice??? Kada ima brezbroj jednostavnih načina??? To je sve velika finta vlade Milorada Dodika i njenih lopovluka! PREVARA! Vaučer nije trebao biti u obliku plastične kartice, kada svi znamo, da su za nju potrebni automati-čitači!!!Automate čitače treba kupiti, ugraditi... Opet trošak! Na čiji račun i čija zarada???!!! Do oktobra narod neće dobiti para! A tada će vlada Miolkrada izgubiti na izborima,i nova vlada će ugotoviti, da je kasa prazna... da su vaučeri samo finta odugovlačenja.... Ovo nema nigde na svetu!

ODGOVORITE
Name

seve

18.07.2014 07:36

Od kojih para je Lanaku plaćen softver i koliko?

ODGOVORITE
Name

zvornik

18.07.2014 10:32

Na podeli vaucera Zeljka vas ljubi sve od reda, a na kraju vam uvalila prazne kartice:-)

ODGOVORITE
Name

Nenad Jezdic

18.07.2014 14:11

Kakko se poigravaju sa sudbinom ljudi pa to je strasno!!

ODGOVORITE
Name

kov

19.07.2014 11:16

Lopovi treba i zimu da dočekamo u s*anju.

ODGOVORITE