Бањалучка јавна управа пред банкротом

Нацртом  ребаланса буџета града Бањалуке предвиђено је да ће градска каса бити “богатија” за 2,75 одсто у односу на првобитни  буџет.

Република Српска 17.07.2014 | 19:20
Бањалучка јавна управа пред банкротом

Планирано је да се кредит  од три и по милиона марака за покривање  дуга из ранијих година преусмјери  на грант санирања посљедица од поплава, а из Фонда солидарности се очекује 3,2 милиона марака.

Опозиција сматра да нацрт није реалан, јер се не знају децидно ни колики су приходи, а ни расходи, те да ће такво, неодговорно  понашање  градске власти  подразумјевати још један ребаланс буџета у новембру, а није искључен ни банкрот.

Ребаланс буџета није споран, али је спорно што се не зна ни колики су приходи, а ни расходи на дан 30. јуна, када се почео радити ребалас буџета-указују у опозицији.

Познато је да ребаланс потврђује смањење прихода за 1,1 милион марака, док се приходи од индиректних пореза смањују за  миллион марака, али су расходи тотална непознаница, констатују у опозицији.

Градоначелник Бањалуке  категорички одбија било какву могућност да је нацрт ребаланса  фикција и да би могао услиједити банкрот града и то без обзира што нема јасно подвучене црте.

Опозиција тврди да би се због оваквог неодговорног понашања коалиционих партнера СНСД, ДНС и СП у новембру могао десити још један ребаланс буџета.

Опозиција је скренула пажњу и да градска власт нема јасно прецизиране приоритете код санирања посљедица од поплава и клизишта, као и да је јавна расправа о ребалансу буџета брзоплето заказана за  21. јули ове године.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

росуље

17.07.2014 17:27

Одборник Цајиц Дусан најактивнији заслузује боље мјесто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

леми

17.07.2014 18:48

Па тај Цајиц има фасх диплиму и кривицну пријаву.

ОДГОВОРИТЕ