Banjalučka javna uprava pred bankrotom

Nacrtom  rebalansa budžeta grada Banjaluke predviđeno je da će gradska kasa biti “bogatija” za 2,75 odsto u odnosu na prvobitni  budžet.

Republika Srpska 17.07.2014 | 19:20
Banjalučka javna uprava pred bankrotom

Planirano je da se kredit  od tri i po miliona maraka za pokrivanje  duga iz ranijih godina preusmjeri  na grant saniranja posljedica od poplava, a iz Fonda solidarnosti se očekuje 3,2 miliona maraka.

Opozicija smatra da nacrt nije realan, jer se ne znaju decidno ni koliki su prihodi, a ni rashodi, te da će takvo, neodgovorno  ponašanje  gradske vlasti  podrazumjevati još jedan rebalans budžeta u novembru, a nije isključen ni bankrot.

Rebalans budžeta nije sporan, ali je sporno što se ne zna ni koliki su prihodi, a ni rashodi na dan 30. juna, kada se počeo raditi rebalas budžeta-ukazuju u opoziciji.

Poznato je da rebalans potvrđuje smanjenje prihoda za 1,1 milion maraka, dok se prihodi od indirektnih poreza smanjuju za  million maraka, ali su rashodi totalna nepoznanica, konstatuju u opoziciji.

Gradonačelnik Banjaluke  kategorički odbija bilo kakvu mogućnost da je nacrt rebalansa  fikcija i da bi mogao uslijediti bankrot grada i to bez obzira što nema jasno podvučene crte.

Opozicija tvrdi da bi se zbog ovakvog neodgovornog ponašanja koalicionih partnera SNSD, DNS i SP u novembru mogao desiti još jedan rebalans budžeta.

Opozicija je skrenula pažnju i da gradska vlast nema jasno precizirane prioritete kod saniranja posljedica od poplava i klizišta, kao i da je javna rasprava o rebalansu budžeta brzopleto zakazana za  21. juli ove godine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rosulje

17.07.2014 17:27

Odbornik Cajic Dusan najaktivniji zasluzuje bolje mjesto .

ODGOVORITE
Name

lemi

17.07.2014 18:48

Pa taj Cajic ima fash diplimu i krivicnu prijavu.

ODGOVORITE