Хрвати: Дајте нам Партизан, у распаду је!

Јавност у Загребу сматра да би српски представник био идеалан ривал тамошњем прваку у квалификацијама за Лигу шампиона.

Фудбал 17.07.2014 | 12:35
Хрвати: Дајте нам Партизан, у распаду је!

После победе над Жалгирисом у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона апетити навијача Динама из Загреба су порасли. Модри су сигурни да ће у Виљнусу оверити пласман у трећу рунду, а хрватска јавности, између осталог, прижељкује да између та два меча њихов првак за ривала добије – Партизан.

Уочи жреба у Ниону, Спортске новости наводе да би окршај са представником Србије мобилисао не толико привржене навијаче Динама, који су одавно у сукобу са газдом Здравком Мамићем и да би трибине Максимира биле крцате у случају евентуалног дуела клубова из некадашње Југославије.

„Београђани нису нешто посебно квалитетни и имају великих финансијских проблема које прете распадом система.Председник им је недавно други пут ухапшен, а силан новац од продаје играча у последњих неколико година нестао је без трага. Осим тога, довели су тек једног играча ово лета, Бранка Илића, а лако је могуће да клуб у међувремену напусти Данко Лазовић, најбољи играч екипе. Навијачи Динама носе лепе успомене од последњег окршаја с Партизаном. Зашто се не би поновило”, пише у закључку текста Спортских новости.

Подсетимо, Партизан и Динамо су се од распада СФРЈ већ једном састали у квалификацијама за Лигу шампиона. Црно-бели су лета 1997. у Хумској славили голом Драгана Исаиловића (1:0), али су у Загребу претрпели дебакл (0:5) од моћног тима тада под називом Кроација (Просинечки, Видука, Ладић, Марић, Цвитановић...)

Коментари / 0

Оставите коментар