Hrvati: Dajte nam Partizan, u raspadu je!

Javnost u Zagrebu smatra da bi srpski predstavnik bio idealan rival tamošnjem prvaku u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbal 17.07.2014 | 12:35
Hrvati: Dajte nam Partizan, u raspadu je!

Posle pobede nad Žalgirisom u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona apetiti navijača Dinama iz Zagreba su porasli. Modri su sigurni da će u Viljnusu overiti plasman u treću rundu, a hrvatska javnosti, između ostalog, priželjkuje da između ta dva meča njihov prvak za rivala dobije – Partizan.

Uoči žreba u Nionu, Sportske novosti navode da bi okršaj sa predstavnikom Srbije mobilisao ne toliko privržene navijače Dinama, koji su odavno u sukobu sa gazdom Zdravkom Mamićem i da bi tribine Maksimira bile krcate u slučaju eventualnog duela klubova iz nekadašnje Jugoslavije.

„Beograđani nisu nešto posebno kvalitetni i imaju velikih finansijskih problema koje prete raspadom sistema.Predsednik im je nedavno drugi put uhapšen, a silan novac od prodaje igrača u poslednjih nekoliko godina nestao je bez traga. Osim toga, doveli su tek jednog igrača ovo leta, Branka Ilića, a lako je moguće da klub u međuvremenu napusti Danko Lazović, najbolji igrač ekipe. Navijači Dinama nose lepe uspomene od poslednjeg okršaja s Partizanom. Zašto se ne bi ponovilo”, piše u zaključku teksta Sportskih novosti.

Podsetimo, Partizan i Dinamo su se od raspada SFRJ već jednom sastali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli su leta 1997. u Humskoj slavili golom Dragana Isailovića (1:0), ali su u Zagrebu pretrpeli debakl (0:5) od moćnog tima tada pod nazivom Kroacija (Prosinečki, Viduka, Ladić, Marić, Cvitanović...)

Komentari / 0

Ostavite komentar