На кога ће Партизан у 3. колу?

Жреб трећег квалификационог кола за Лигу шампиона је у петак, у Ниону, од 12 часова.

Фудбал 17.07.2014 | 10:47
На кога ће Партизан у 3. колу?

Рутински одрађен посао у првом мечу, безбрижна припрема реванша, отуда је и разумљиво што између два дуела са ХБ Торсхавном поглед црно-белима скреће ка Ниону. Сутра од 12 часова у седишту УЕФА биће одржан жреб трећег квалификационог кола за пласман у Лигу шампиона у којем је српски представник малтене резервисао место победом над екипом са Фарских Острва (3:0).

Било би чудо да црно-бели испусте ову предност, зато практично већ сад могу да гледају ко су им потенцијални ривали у наредној рунди, поготову што је после завршетака првих мечева другог кола ситуација на том плану далеко јаснија.

Изабраници Марка Николића (или ХБ Торсхавн ако приреди сензацију) на основу коефицијента биће смештени у групу неповлашћених тимова и већ се сад знају имена потенцијалних противника на путу ка плеј-офу. То су сигурно Слацбург (Аустрија), АПОЕЛ (Кипар), вероватно прашка Спарта (у првом мечу савладала естонску Левадију са 7:0) и прошлогодишњи познаник Лудогорец (савладао Дуделанж са 4:0), сва је прилика да ће им се придружити загребачки Динамо (добио Жалгирис са 2:0) и молдавски Шериф (тукао Сутјеску са 2:0), шкотски великан Селтик (славио у Рејкјавику са 1:0), израелски Макаби (уочи реванша у Тел Авиву има 1:0 против Санта Коломе из Андоре), румунска Стеауа (победила Стромсгодсет са 1:0 у Норвешкој), а највећа непознаница влада у дуелу БАТЕ Борисов – Скендербег, пошто је шампион Албаније одолео у првом мечу у Белорусији (0:0) и уколико слави на свом терену можда ће и он бити у комбинацији да се сретне с Партизаном.

Први мечеви трећег кола квалификација за Лигу шампиона на програму су 29. и 30. јула, реванши су 5. и 6. августа.

Победници тих дуела пласираће се у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона, одакле ће пет клубова обезбедити директан пласман у групну фазу.

Коментари / 0

Оставите коментар