Na koga će Partizan u 3. kolu?

Žreb trećeg kvalifikacionog kola za Ligu šampiona je u petak, u Nionu, od 12 časova.

Fudbal 17.07.2014 | 10:47
Na koga će Partizan u 3. kolu?

Rutinski odrađen posao u prvom meču, bezbrižna priprema revanša, otuda je i razumljivo što između dva duela sa HB Torshavnom pogled crno-belima skreće ka Nionu. Sutra od 12 časova u sedištu UEFA biće održan žreb trećeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu šampiona u kojem je srpski predstavnik maltene rezervisao mesto pobedom nad ekipom sa Farskih Ostrva (3:0).

Bilo bi čudo da crno-beli ispuste ovu prednost, zato praktično već sad mogu da gledaju ko su im potencijalni rivali u narednoj rundi, pogotovu što je posle završetaka prvih mečeva drugog kola situacija na tom planu daleko jasnija.

Izabranici Marka Nikolića (ili HB Torshavn ako priredi senzaciju) na osnovu koeficijenta biće smešteni u grupu nepovlašćenih timova i već se sad znaju imena potencijalnih protivnika na putu ka plej-ofu. To su sigurno Slacburg (Austrija), APOEL (Kipar), verovatno praška Sparta (u prvom meču savladala estonsku Levadiju sa 7:0) i prošlogodišnji poznanik Ludogorec (savladao Dudelanž sa 4:0), sva je prilika da će im se pridružiti zagrebački Dinamo (dobio Žalgiris sa 2:0) i moldavski Šerif (tukao Sutjesku sa 2:0), škotski velikan Seltik (slavio u Rejkjaviku sa 1:0), izraelski Makabi (uoči revanša u Tel Avivu ima 1:0 protiv Santa Kolome iz Andore), rumunska Steaua (pobedila Stromsgodset sa 1:0 u Norveškoj), a najveća nepoznanica vlada u duelu BATE Borisov – Skenderbeg, pošto je šampion Albanije odoleo u prvom meču u Belorusiji (0:0) i ukoliko slavi na svom terenu možda će i on biti u kombinaciji da se sretne s Partizanom.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 29. i 30. jula, revanši su 5. i 6. avgusta.

Pobednici tih duela plasiraće se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, odakle će pet klubova obezbediti direktan plasman u grupnu fazu.

Komentari / 0

Ostavite komentar