Креспо постаје тренер, гдје него у Парми

Легендарни нападач постао је тренер омладинског тима клуба у којем је стекао европску афирмацију.

Фудбал 17.07.2014 | 08:18
Креспо постаје тренер, гдје него у Парми

Током прве четири године боравка у Парми (1996 - 2000), Ернан Креспо (39) скренуо је головима на себе пажњу целог континента. Сада ће у истом клубу имати прилику и да "пече" тренерски занат.

Трећи најбољи стрелац у историји репрезентације Аргентине (иза Батистуте и Месија) постао је у среду тренер омладинског тима Парме.

"Повратак кући је нова епизода. Веома сам задовољан и осећам се привилегованим. Још сам нико као тренер и зато хоћу да захвалим Парми на пруженој прилици. Тим који ћу водити мораће да схвати да је део великог клуба", рекао је Креспо на промоцији.

Легендарни нападач стигао је први пут у Парму 1996. године, из Ривера. После четири сезоне, напустио је стадион Енио Тардини и прешао у Лацио као најскупљи играч у историји фудбала, за тада рекордних 56 милиона евра!

Потом је носио дрес Интера (у два наврата), Челсија, Милана и Ђенове, да би се 2010. вратио у Парму и у њој 2012. завршио каријеру.

Креспо је потврдио гласине да је било договорено да седне на клупу Милана, као помоћник Кларенса Седорфа. Међутим, Холанђанин је отпуштен по завршетку претходне сезоне.
"Понуда Парме била је активна и претходних месеци, али сам дао реч Седорфу у Милану. Било је небројено много разлога због којих сам завршио овде... Могао сам и да преузмем неки аргентински клуб, али сам одбио тај предлог. Потпуно сам концентрисан на садашњост и на Парму. Узбуђен сам због идеје о важном пројекту који је пред нама. Одушевљен сам јер ћу имати прилику да радим са играчима", подвукао је Аргентинац,.

Коментари / 0

Оставите коментар