Krespo postaje trener, gdje nego u Parmi

Legendarni napadač postao je trener omladinskog tima kluba u kojem je stekao evropsku afirmaciju.

Fudbal 17.07.2014 | 08:18
Krespo postaje trener, gdje nego u Parmi

Tokom prve četiri godine boravka u Parmi (1996 - 2000), Ernan Krespo (39) skrenuo je golovima na sebe pažnju celog kontinenta. Sada će u istom klubu imati priliku i da "peče" trenerski zanat.

Treći najbolji strelac u istoriji reprezentacije Argentine (iza Batistute i Mesija) postao je u sredu trener omladinskog tima Parme.

"Povratak kući je nova epizoda. Veoma sam zadovoljan i osećam se privilegovanim. Još sam niko kao trener i zato hoću da zahvalim Parmi na pruženoj prilici. Tim koji ću voditi moraće da shvati da je deo velikog kluba", rekao je Krespo na promociji.

Legendarni napadač stigao je prvi put u Parmu 1996. godine, iz Rivera. Posle četiri sezone, napustio je stadion Enio Tardini i prešao u Lacio kao najskuplji igrač u istoriji fudbala, za tada rekordnih 56 miliona evra!

Potom je nosio dres Intera (u dva navrata), Čelsija, Milana i Đenove, da bi se 2010. vratio u Parmu i u njoj 2012. završio karijeru.

Krespo je potvrdio glasine da je bilo dogovoreno da sedne na klupu Milana, kao pomoćnik Klarensa Sedorfa. Međutim, Holanđanin je otpušten po završetku prethodne sezone.
"Ponuda Parme bila je aktivna i prethodnih meseci, ali sam dao reč Sedorfu u Milanu. Bilo je nebrojeno mnogo razloga zbog kojih sam završio ovde... Mogao sam i da preuzmem neki argentinski klub, ali sam odbio taj predlog. Potpuno sam koncentrisan na sadašnjost i na Parmu. Uzbuđen sam zbog ideje o važnom projektu koji je pred nama. Oduševljen sam jer ću imati priliku da radim sa igračima", podvukao je Argentinac,.

Komentari / 0

Ostavite komentar