Алегри представљен у Јувентусу

Нови тренер Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да му је главни циљ да унапреди игру торинског клуба како би имао већу улогу у Лиги шампиона.

Фудбал 17.07.2014 | 06:13
Алегри представљен у Јувентусу

Он је додао да ће резултатима разуверити све критичаре који су били против његовог доласка.

Италијански стручњак је представљен као нови тренер шампиона Италије, а на том месту заменио је Антонија Контеа.

"Јако сам узбуђен што ћу бити тренер Јувентуса и надам се да ћу бити успешан. Разумем да су неки навијачи скептични поводом мог доласка, али ја ћу их разуверити радом и резултатима. Покушаћу да унапредим игру још више, иако је претходни тренер имао доста успеха. Желим да уведем Јувентус у најбољих осам екипа у Лиги шампиона", рекао је Алегри на конференцији за медије.

Италијански медији пренели су да би Алегри поново могао да одрекне једног од најбољих играча Јувентуса Андрее Пирла, са којим није хтео да продужи уговор док су били у Милану.

Ипак, нови тренер Јувентуса одбацио је такве спекулације.

"Са Пирлом немам никакав проблем, био бих луд ако бих га се одрекао. Док сам водио Милан увек је играо, али је имао проблем са физичком спремом. Он је врхунски играч и његов останак се не доводи у питање", закључио је Алегри.

Алегри је током каријере тренирао Аљанезе, Реал СПАЛ, Гросето, Сасуоло, Каљари и Милан са којим је 2011. године био првак Италије.

Коментари / 0

Оставите коментар