Alegri predstavljen u Juventusu

Novi trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da mu je glavni cilj da unapredi igru torinskog kluba kako bi imao veću ulogu u Ligi šampiona.

Fudbal 17.07.2014 | 06:13
Alegri predstavljen u Juventusu

On je dodao da će rezultatima razuveriti sve kritičare koji su bili protiv njegovog dolaska.

Italijanski stručnjak je predstavljen kao novi trener šampiona Italije, a na tom mestu zamenio je Antonija Kontea.

"Jako sam uzbuđen što ću biti trener Juventusa i nadam se da ću biti uspešan. Razumem da su neki navijači skeptični povodom mog dolaska, ali ja ću ih razuveriti radom i rezultatima. Pokušaću da unapredim igru još više, iako je prethodni trener imao dosta uspeha. Želim da uvedem Juventus u najboljih osam ekipa u Ligi šampiona", rekao je Alegri na konferenciji za medije.

Italijanski mediji preneli su da bi Alegri ponovo mogao da odrekne jednog od najboljih igrača Juventusa Andree Pirla, sa kojim nije hteo da produži ugovor dok su bili u Milanu.

Ipak, novi trener Juventusa odbacio je takve spekulacije.

"Sa Pirlom nemam nikakav problem, bio bih lud ako bih ga se odrekao. Dok sam vodio Milan uvek je igrao, ali je imao problem sa fizičkom spremom. On je vrhunski igrač i njegov ostanak se ne dovodi u pitanje", zaključio je Alegri.

Alegri je tokom karijere trenirao Aljaneze, Real SPAL, Groseto, Sasuolo, Kaljari i Milan sa kojim je 2011. godine bio prvak Italije.

Komentari / 0

Ostavite komentar