Тајкуни под пуном Додиковом контролом

Милорад Додик све чвршће стеже своје најближе окружење, како би спријечио било какву врсту „издаје“, односно преласка у редове неке од супротстављених му политичких странака.

Република Српска 16.07.2014 | 22:01
Тајкуни под пуном Додиковом контролом

Упоредо са инжењерингом на изборним листама, на које су по његовом налогу стављне особе за које сматра да су од повјерења, (сем њих неколико попут Игора Радојичића), Додик је под посебну паску ставио тајкунску елиту, огрезлу у криминалу и корупцији.

Документација о криминалним радњама тајкуна налази се у рукама високих функционера МУП-а РС, који имају задатак да је активирају и покрену истраге на основу ње уколико неки од профитера највишег ранга покуша да се договори са противничком страном.

Под посебним миркоскопом су Слободан Станковић, Љубо Ћубић, Борко Ђурић, Младен Миловановић Каја, и још неколико тајкуна мањег калибра, о чијим прљавим радњама постоји комплетна докуметација. С тим, што се она односи на послове у којима се не могу наћи Додикови прсти.

Додик се на овај чин притиска одлучио након што је сазнао да су Слободан Станковић и Младен Миловановић нудили новац за кампању неким опозиционим странкама. Одбијени су, а поједине опозиционе странке су чак направиле списак особа од којих ни на који начин не желе узети ни донацију за странку.

Главни Додиков повјереник у МУП-у РС, који је задужен за „вјерност“ тајкуна је Синша Кострешевић, начелник Службе за сузбијање организованог криминала и корупције.

Кострешевић је близак сарадник Милоша Чубриловића Чубрија и он је његов стварни шеф, док то никако нису ни
министар Радислав Јовичић ни Зоран Мандић, начелник УКП МУП РС.

Кострешевић зна бити врло насилан према високим функционерима Режима, па није риједак случај да им поручује како ће да им „ј.. матер“, уколико му њихово понашање није по вољи.

Страх од Кострешевића у Режимским редовима је свеобухватан, јер он командује техником за прислушкивање, а, својевремено, је прислушкивао и бившег премијера Александра Џомбића.

У МУП РС постоји читава једна линија која је под Додиковом директном контролом и на коју Јовичић нема никакав утицај.

Сем Кострешевића, који је први Преторијанац, Гарди припадају и начелници разних одјељења, међу којима су и Дарко Ћулум, Драган Ћибић, Дмитар Врачар, Маринко Јањетовић, Дарко Јокић, Александар Стјепановић, Драган Јевђенић, Младен Марић, Синиша Граховац...

Осим наведених, Додиковој личној структури унутар МУП РС пропада још педесетак функционера чија ћу имена ускоро објавити, као и функције које обнашају.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

дадо

16.07.2014 15:09

Све је истина, али кад побједи ста ћеш онда Васковицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубри

16.07.2014 15:16

Заборавио си директора МУП-а Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

16.07.2014 15:30

Даду-А шта ћеш ти црни Дадо,кад ти шеф изгуби?Увлачити се неком другом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.07.2014 15:36

Тајкуни су производ политике и када пада политика за собом повлачи и своје тајкуне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо из Лакташа

16.07.2014 15:57

Дајте молим вас престаните висе износити лажи о насем председнику. То је најпоштенија особа на овим просторима. Сви дизете хајку на њега, а све нас је спасио од пропадања, и шта је све изградио у мандату. Ауто-путеви се граде, и сваки дан мозете процитати да се отварају нова радна места. А ви сто пишете против њега, ви сте сви бре пробосански орјетисани. И сви зелите у НАТО пакт. Не дај се преседнице скупа до нове победе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

16.07.2014 16:31

Када брод тоне, прво беже највећи пацови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКЕЛИЦ

16.07.2014 16:43

Све нас гледа Милан Вукелиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОГ

16.07.2014 17:58

После избора, клупко це се поцети одмотавати, а тајкуни це се разбјезати.ОСТАЦЕС САМ КРАДОМИЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бм

16.07.2014 18:26

Све странке имају своје тајкуне ста мислите како се финасирају акад нека побједи ови одмах прелазе. Ви сте стварно смјесни са својим изјавам да це неко ици у затвор то само ситне рибе иду сто је Мисковиц на слободи

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена беретка

16.07.2014 18:30

Послије Октобра направити чистку МУП-РС који је тренутно Додиков лични репресивни орган!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја Рале

16.07.2014 18:42

Кад погледате слику типицне мафијаске манире имају ова двојица,набили наоцале на главе фина одјела то се зове КЛАН ДОДИК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

струмф

16.07.2014 18:58

Па неки од њих били су раније у другим политицким опцијама па су се приклонили снсд-у сад би да бјезе да легализују своје лоповлуке реално нихе фер али уцини це то сигурно издат це Додика као Бранковиц Лазара јер се ради о људима којима ниста није свето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

16.07.2014 19:04

Доста је више ове политике која даје користи само за узак круг људи, вријеме је за промјене и нове људе који су спремни радити за корист народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

16.07.2014 19:40

Ваковић ме изненађује са овим писањем као; "У МУП РС постоји читава једна линија која је под Додиковом директном контролом и на коју Јовичић нема никакав утицај.". Мој Васковићу зар невидиш - Јовичић је под директним утицајем Милокрада. Јовичића су из СИПЕ избацили због неовлаштеног прислушкивања функционера ОХР-а за Милокрада. Највећи Милокрадов шпијун је управо Јовичић, који глуми некакво невинашце, а у ствари то је увлакач који је за режим увек спреман потурити своју грбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

16.07.2014 20:50

За Вукелица не користи ми блиског родјака у ове изборне работе срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

16.07.2014 21:14

КАКВЕ КАРИКАТУРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

16.07.2014 21:22

Брзо це октобар,па це се видјети ко це бити под цијом контролом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жандар

17.07.2014 13:56

Па читава руководна структура од помоћника командира па до начелника је у служби СНСД-а и Баје.Све до једног позавршавали приватне факултете-крајпуташе и једини посао им је да се не петљају у свој посао. Успут се правити политички неопредјељен, а уствари итекако опредјељен и то је формула по којој функционишу. За многе ће дубитак власти СНСД-а бити равно самоубиству!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

17.07.2014 15:00

Зна се ко је главни девет година. Следеће године биће десет, па онда једанаест итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДО

17.07.2014 21:16

А ЗНАШ ЛИ ВАСКОВИЋУ ЗА СРЕТУ АНИЧИЋА УДБАША ВЛАСНИКА БОНД АГЕНЦИЈЕ КОЈИ ЈЕ ДИРЕКТНО УТИЦАО У НЕЗАВИСНОМ ПОЛИЦИЈСКОМ ОДБОРУ ДА КАДА СУ СУСПЕНДОВАНИ БАЊАЛУЧКИ КРИМИ ИНСПЕКТОРИ СИНИША КАРАНОВИЋ И ГОРАН ГУСКА НАКОН МЈЕСЕЦ ДАНА БУДУ ВРАЋЕНИ НА ПОСАО.ПОЗНАТА АФЕРА СА ЗЕЛЕНАШЕМ СМИЉАНИЋЕМ

ОДГОВОРИТЕ