Tajkuni pod punom Dodikovom kontrolom

Milorad Dodik sve čvršće steže svoje najbliže okruženje, kako bi spriječio bilo kakvu vrstu „izdaje“, odnosno prelaska u redove neke od suprotstavljenih mu političkih stranaka.

Republika Srpska 16.07.2014 | 22:01
Tajkuni pod punom Dodikovom kontrolom

Uporedo sa inženjeringom na izbornim listama, na koje su po njegovom nalogu stavljne osobe za koje smatra da su od povjerenja, (sem njih nekoliko poput Igora Radojičića), Dodik je pod posebnu pasku stavio tajkunsku elitu, ogrezlu u kriminalu i korupciji.

Dokumentacija o kriminalnim radnjama tajkuna nalazi se u rukama visokih funkcionera MUP-a RS, koji imaju zadatak da je aktiviraju i pokrenu istrage na osnovu nje ukoliko neki od profitera najvišeg ranga pokuša da se dogovori sa protivničkom stranom.

Pod posebnim mirkoskopom su Slobodan Stanković, Ljubo Ćubić, Borko Đurić, Mladen Milovanović Kaja, i još nekoliko tajkuna manjeg kalibra, o čijim prljavim radnjama postoji kompletna dokumetacija. S tim, što se ona odnosi na poslove u kojima se ne mogu naći Dodikovi prsti.

Dodik se na ovaj čin pritiska odlučio nakon što je saznao da su Slobodan Stanković i Mladen Milovanović nudili novac za kampanju nekim opozicionim strankama. Odbijeni su, a pojedine opozicione stranke su čak napravile spisak osoba od kojih ni na koji način ne žele uzeti ni donaciju za stranku.

Glavni Dodikov povjerenik u MUP-u RS, koji je zadužen za „vjernost“ tajkuna je Sinša Kostrešević, načelnik Službe za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije.

Kostrešević je blizak saradnik Miloša Čubrilovića Čubrija i on je njegov stvarni šef, dok to nikako nisu ni
ministar Radislav Jovičić ni Zoran Mandić, načelnik UKP MUP RS.

Kostrešević zna biti vrlo nasilan prema visokim funkcionerima Režima, pa nije rijedak slučaj da im poručuje kako će da im „j.. mater“, ukoliko mu njihovo ponašanje nije po volji.

Strah od Kostreševića u Režimskim redovima je sveobuhvatan, jer on komanduje tehnikom za prisluškivanje, a, svojevremeno, je prisluškivao i bivšeg premijera Aleksandra Džombića.

U MUP RS postoji čitava jedna linija koja je pod Dodikovom direktnom kontrolom i na koju Jovičić nema nikakav uticaj.

Sem Kostreševića, koji je prvi Pretorijanac, Gardi pripadaju i načelnici raznih odjeljenja, među kojima su i Darko Ćulum, Dragan Ćibić, Dmitar Vračar, Marinko Janjetović, Darko Jokić, Aleksandar Stjepanović, Dragan Jevđenić, Mladen Marić, Siniša Grahovac...

Osim navedenih, Dodikovoj ličnoj strukturi unutar MUP RS propada još pedesetak funkcionera čija ću imena uskoro objaviti, kao i funkcije koje obnašaju.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

dado

16.07.2014 15:09

Sve je istina, ali kad pobjedi sta ćeš onda Vaskovicu?

ODGOVORITE
Name

Cubri

16.07.2014 15:16

Zaboravio si direktora MUP-a Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Jovan

16.07.2014 15:30

Dadu-A šta ćeš ti crni Dado,kad ti šef izgubi?Uvlačiti se nekom drugom?

ODGOVORITE
Name

xxl

16.07.2014 15:36

Tajkuni su proizvod politike i kada pada politika za sobom povlači i svoje tajkune!

ODGOVORITE
Name

Pajo iz Laktaša

16.07.2014 15:57

Dajte molim vas prestanite vise iznositi laži o nasem predsedniku. To je najpoštenija osoba na ovim prostorima. Svi dizete hajku na njega, a sve nas je spasio od propadanja, i šta je sve izgradio u mandatu. Auto-putevi se grade, i svaki dan mozete procitati da se otvaraju nova radna mesta. A vi sto pišete protiv njega, vi ste svi bre probosanski orjetisani. I svi zelite u NATO pakt. Ne daj se presednice skupa do nove pobede.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

16.07.2014 16:31

Kada brod tone, prvo beže najveći pacovi!

ODGOVORITE
Name

VUKELIC

16.07.2014 16:43

Sve nas gleda Milan Vukelic.

ODGOVORITE
Name

GOG

16.07.2014 17:58

Posle izbora, klupko ce se poceti odmotavati, a tajkuni ce se razbjezati.OSTACES SAM KRADOMILE.

ODGOVORITE
Name

bm

16.07.2014 18:26

Sve stranke imaju svoje tajkune sta mislite kako se finasiraju akad neka pobjedi ovi odmah prelaze. Vi ste stvarno smjesni sa svojim izjavam da ce neko ici u zatvor to samo sitne ribe idu sto je Miskovic na slobodi

ODGOVORITE
Name

crvena beretka

16.07.2014 18:30

Poslije Oktobra napraviti čistku MUP-RS koji je trenutno Dodikov lični represivni organ!!!

ODGOVORITE
Name

ja Rale

16.07.2014 18:42

Kad pogledate sliku tipicne mafijaske manire imaju ova dvojica,nabili naocale na glave fina odjela to se zove KLAN DODIK...

ODGOVORITE
Name

strumf

16.07.2014 18:58

Pa neki od njih bili su ranije u drugim politickim opcijama pa su se priklonili snsd-u sad bi da bjeze da legalizuju svoje lopovluke realno nihe fer ali ucini ce to sigurno izdat ce Dodika kao Brankovic Lazara jer se radi o ljudima kojima nista nije sveto.

ODGOVORITE
Name

Душан

16.07.2014 19:04

Доста је више ове политике која даје користи само за узак круг људи, вријеме је за промјене и нове људе који су спремни радити за корист народа

ODGOVORITE
Name

Slobodan

16.07.2014 19:40

Vaković me iznenađuje sa ovim pisanjem kao; "U MUP RS postoji čitava jedna linija koja je pod Dodikovom direktnom kontrolom i na koju Jovičić nema nikakav uticaj.". Moj Vaskoviću zar nevidiš - Jovičić je pod direktnim uticajem Milokrada. Jovičića su iz SIPE izbacili zbog neovlaštenog prisluškivanja funkcionera OHR-a za Milokrada. Najveći Milokradov špijun je upravo Jovičić, koji glumi nekakvo nevinašce, a u stvari to je uvlakač koji je za režim uvek spreman poturiti svoju grbu.

ODGOVORITE
Name

miro

16.07.2014 20:50

Za Vukelica ne koristi mi bliskog rodjaka u ove izborne rabote sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

advokat

16.07.2014 21:14

KAKVE KARIKATURE

ODGOVORITE
Name

Bojana

16.07.2014 21:22

Brzo ce oktobar,pa ce se vidjeti ko ce biti pod cijom kontrolom!

ODGOVORITE
Name

Žandar

17.07.2014 13:56

Pa čitava rukovodna struktura od pomoćnika komandira pa do načelnika je u službi SNSD-a i Baje.Sve do jednog pozavršavali privatne fakultete-krajputaše i jedini posao im je da se ne petljaju u svoj posao. Usput se praviti politički neopredjeljen, a ustvari itekako opredjeljen i to je formula po kojoj funkcionišu. Za mnoge će dubitak vlasti SNSD-a biti ravno samoubistvu!

ODGOVORITE
Name

una

17.07.2014 15:00

Zna se ko je glavni devet godina. Sledeće godine biće deset, pa onda jedanaest itd.

ODGOVORITE
Name

PREDO

17.07.2014 21:16

A ZNAŠ LI VASKOVIĆU ZA SRETU ANIČIĆA UDBAŠA VLASNIKA BOND AGENCIJE KOJI JE DIREKTNO UTICAO U NEZAVISNOM POLICIJSKOM ODBORU DA KADA SU SUSPENDOVANI BANJALUČKI KRIMI INSPEKTORI SINIŠA KARANOVIĆ I GORAN GUSKA NAKON MJESEC DANA BUDU VRAĆENI NA POSAO.POZNATA AFERA SA ZELENAŠEM SMILJANIĆEM

ODGOVORITE