Њемачки политичари враћају писаће машине?

Политичари у Њемачкој разматрају повратак на писаће машине и пуштају класичну музику током дискусија о америчким обавјештајним активностима у покушају да спријече прислушкивање.

Свијет 16.07.2014 | 16:01
Њемачки политичари враћају писаће машине?

Патрик Сенсбург, посланик из редова владајуће Хришћанско-демократске странке, рекао је да чланови парламента озбиљно разматрају могућност да врате у употребу писаће машине да би повећали безбједност.

"Наравно, морамо да заштитимо своје унутрашње комуникације, да шаљемо електронску пошту са енкрипцијом, користимо телефоне са енкрипцијом и остале ствари о којима нећу говорити", рекао је Сенсбург телевизији АРД.

На питање да ли чланови истражне парламентарне комисије разматрају да таблет рачунаре и компјутере замијене писаћим машинама, он је одговорио: "Дефинитивно, размишљали смо о кориштењу писаћих машина." Ова комисија истражује активности америчких обавјештајних агената послије избијања шпијунског скандала, након што је Американац Едвард Сноуден одао медијима повјерљиве америчке документе.

Лист "Зидојче цајтунг" пише да су чланови комисије, из безбједносних разлога, током састанака овог викенда ставили телефоне и компјутере у велику металну кутију како би били сигурни да нема прислушкивања."Потом је предсједник комисије Патрик Сенсбург пустио музику.

Концерт за клавир у А молу Едварда Грига. Само због безбједности", пише лист.Њемачка је прошле седмице протјерала највишег званичника америчке Централне обавјештајне агенције у овој земљи, послије хапшења двојице њемачких службеника осумњичених да су амерички шпијуни.

Извор:СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

валтер

16.07.2014 19:20

Свабама сам се увијек дивио на њиховој технологији , проблем сто у појединим епохама су их водили погресни људи кроз историју , господо вратите Енигму у употребу бар ви знате како се то ради !

ОДГОВОРИТЕ