СДС против ребаланса буџета града Бањалука

Клуб одборника СДС-а у Скупштини града Бањалука не подржава нацрт ребаласа градског буџета који ће се сутра наћи пред одборницима, јер сматра да је повећање буџета нереално и непроводиво.

Република Српска 16.07.2014 | 14:08
СДС против ребаланса буџета града Бањалука

Одборник СДС-а у Скупштини града Бањалука Маринко Драгишић рекао је да се нацртом ребаланса буџета укупна буџетска средства повећавају за 2,7 одсто у односу на првобитни буџет за ову годину.

"Буџет се повећава зато што се очекују средства из Фонда солидарноси у износу 3,2 милиона КМ и средства од кредита од 3,5 милиона КМ за покриће буџетског дефицита", навео је Драгишић и додао да одборници СДС-а неће гласати за овај ребаланс.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да се у ребалансу изворни приходи смањују за 1,1 милион КМ, док се приходи од индиректних пореза смањују за један милион КМ. Одборник СДС-а Давор Шешић рекао је да ће се на сутрашњој сједници градског парламента наћи и Информација о активностима на предузимању мјера за спречавање и отклањање посљедица елементарне непогоде на подручју Бањалуке, која је, како сматра, штуро написана.

Одборник СДС-а Миленко Јаћимовић рекао је да је у буџету града предвиђено 250.000 КМ мање за стипендирање и да ће приоритет у добијању стипендија за средњошколце и студенте бити социјална карта.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар