SDS protiv rebalansa budžeta grada Banjaluka

Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Banjaluka ne podržava nacrt rebalasa gradskog budžeta koji će se sutra naći pred odbornicima, jer smatra da je povećanje budžeta nerealno i neprovodivo.

Republika Srpska 16.07.2014 | 14:08
SDS protiv rebalansa budžeta grada Banjaluka

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Marinko Dragišić rekao je da se nacrtom rebalansa budžeta ukupna budžetska sredstva povećavaju za 2,7 odsto u odnosu na prvobitni budžet za ovu godinu.

"Budžet se povećava zato što se očekuju sredstva iz Fonda solidarnosi u iznosu 3,2 miliona KM i sredstva od kredita od 3,5 miliona KM za pokriće budžetskog deficita", naveo je Dragišić i dodao da odbornici SDS-a neće glasati za ovaj rebalans.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da se u rebalansu izvorni prihodi smanjuju za 1,1 milion KM, dok se prihodi od indirektnih poreza smanjuju za jedan milion KM. Odbornik SDS-a Davor Šešić rekao je da će se na sutrašnjoj sjednici gradskog parlamenta naći i Informacija o aktivnostima na preduzimanju mjera za sprečavanje i otklanjanje posljedica elementarne nepogode na području Banjaluke, koja je, kako smatra, šturo napisana.

Odbornik SDS-a Milenko Jaćimović rekao je da je u budžetu grada predviđeno 250.000 KM manje za stipendiranje i da će prioritet u dobijanju stipendija za srednjoškolce i studente biti socijalna karta.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar