Додик: Хил се укључио у предизборну кампању

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се отправник послова Амбасаде САД у Сарајеву Николас Хил, не само недипломатски и брутално укључио у вођење унутрашње политике у БиХ, већ се и активно укључио у предизборну кампању, не бирајући ријечи, баш попут оних које подржава у Српској.

Република Српска 16.07.2014 | 13:40
Додик: Хил се укључио у предизборну кампању

На питање да прокоментарише ставове отправника послова америчке Амбасаде о руководству Републике Српске, Додик је оцијенио да су понашање и изјаве Хила недостојне величине и снаге државе коју представља.

"Недостојно је за било ког човјека да лаже, али ако је тај човјек дипломата једне тако важне и утицајне државе какве су САД - онда је та чињеница депримирајућа", истакао је Додик.

Додик је напоменуо да први дипломата САД у БиХ у својим јавним иступима о наводној корупцији у Српској говори користећи углавном памфлете које пласира овдашња опозиција у медијима које контролише.

"Господин Хил не би требало да буде нервозан када говоримо ствари које су добро познате цијелој јавности. Једна од таквих је да управо странци контролишу правосуђе у БиХ, а не било који ниво власти у БиХ, да управо један амерички држављанин сједи у Тужилаштву БиХ и бира предмете за процесуирање. Ако се већ упустио у унутрашњу политику у БиХ, господин Хил је сасвим сигурно упознат и са тим чињеницама. Али мени не пада на памет да устврдим да САД контролишу корупцију у овој земљи, упркос чињеници да странци контролишу наше правосуђе", рекао је Додик.

Додик је додао да не сматра чудним ни то што отправник послова у Амбасади САД отворено подржава СДС и, како је навео, трабанте окупљене око њих, али је додао да би Хил онда морао и јавно да каже да његов боравак у БиХ није у функцији унапређења односа САД и БиХ, већ у функцији креирања нове политичке структуре у БиХ која би се понашала по очекивањима америчке Амбасаде.

"Господин Хил се пита шта је на мене оставило тако снажан утисак након интервјуа који је дао федералној штампи, а онда и на предавању које је одржао на америчком униврзитету у Тузли. За разлику од њега бићу до краја отворен и искрен. Запањила ме дрскост и смјелост дипломате једне тако велике земље да без пардона и недипломатски јавно пласира лажи", истакао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да једна тако утицајна и уважена држава, какве су САД, сигурно не заслужују да их представљају такви као што је Николас Хил.

Извор: СРНА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Срки

16.07.2014 11:56

Заборавио си да су тебе тенковима подрзавали, како те није срамота. Готов си

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

16.07.2014 11:59

Не лаже Хил него Милини краду ли краду.Милокради су се намножили као скакавци.Тренутно је крађа измишљених радних мјеста најпопуларнија,јер му само то доноси гласове.Тренутно се у Електропривреди врши масовно запошњавање чланова СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цемер

16.07.2014 12:29

Није проблем сто се свадјас сам са собом и са изузетком Русије и Израела са цијелим свијетом. Проблем је тај сто си као предсједник РС својим понасањем срозао углед свима у у БиХ а републици српској унистио углед у цијелом свијету. Толико о твојој борби за РС изборио си се толико да је сви гледају као рак рану БиХ друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

16.07.2014 12:41

То Баја само остро и на прву , својим преданим радом доказујес да си у праву , ма ни Цаусеску ти није раван , Бају за дозивотног предсједника он нас најбоље брани од других и нас самих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.07.2014 12:42

Милораде, не сери висе мајке ти... Ти и твоји хахари контролисете правосудје и пресудјујете само у своју корист гдје је лова у питању! А сто народ пати од тих твојих Амера, пусти то о патриотизму, дезертеру један. Мени сте отели замљу у центру Бањалуке, имам закон на својој страни, а нити једну пресуду у моју корист! Јебига, милион је у питању... Ти, Радмановиц, Игор Радојициц, Зградољуб Давидовиц, Миланка Зец, Патрас Зоран (он је правио зграду за вас) и наравно васа главна стела Милан Тегелтија, људ´на од цо´ека... Сви наведени су криви за лоповлук, барем у мом слуцају. Директно или индиректно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРНА-ПРОФЕСИОНАЛНА СРАМОТА

16.07.2014 12:52

Ја ову агенцију Срна никада нецу разумјети. Колико сам упратио јуце и данас, само пису ста је Додик одговорио Хилу. А гдје је информација ста је Хил уопсте рекао? Засто никада не испрате комплетну вијест, вец само једнострано гурају. То је по мени никакво новинарство, и ако цемо по узору на наслов ове вијести, мозе се реци и да се Срна укљуцила у предизборну кампању а зна се кога подрзавају они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

16.07.2014 13:17

Није испричао бајке попут Баје, па одмах треба напасти. Чуј корупција, откуд то код нас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

16.07.2014 16:27

Ха ха хххххаааа .....како овај Милокрад ради против себе, брбљајући свакојаке глупости, па то је да пукнеш од смеха! Ухватила га паронична Додикоманија, јер види, да га нико више не бенда ни нула посто, а најмање властити народ у Републици Српској. Са тим брбљањем не смањује углед народа у Српској него свој властити, јер Американци, Руси и Израелци, Србија и сви остали знају тачно све о Додику, више него ми сви. Народу је довољно да зна, да је са својом корупцијом Милокрад створио рупу на Балкану, која се зове Република Српска! Али народ овај пута неће више насести! До октобра ће Милокрад, да зарати са свима, а вероватно и са својим тајкунима... Дође време када врана врани искљује очи, када се ради о бити или не бити...!!

ОДГОВОРИТЕ