Dodik: Hil se uključio u predizbornu kampanju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se otpravnik poslova Ambasade SAD u Sarajevu Nikolas Hil, ne samo nediplomatski i brutalno uključio u vođenje unutrašnje politike u BiH, već se i aktivno uključio u predizbornu kampanju, ne birajući riječi, baš poput onih koje podržava u Srpskoj.

Republika Srpska 16.07.2014 | 13:40
Dodik: Hil se uključio u predizbornu kampanju

Na pitanje da prokomentariše stavove otpravnika poslova američke Ambasade o rukovodstvu Republike Srpske, Dodik je ocijenio da su ponašanje i izjave Hila nedostojne veličine i snage države koju predstavlja.

"Nedostojno je za bilo kog čovjeka da laže, ali ako je taj čovjek diplomata jedne tako važne i uticajne države kakve su SAD - onda je ta činjenica deprimirajuća", istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da prvi diplomata SAD u BiH u svojim javnim istupima o navodnoj korupciji u Srpskoj govori koristeći uglavnom pamflete koje plasira ovdašnja opozicija u medijima koje kontroliše.

"Gospodin Hil ne bi trebalo da bude nervozan kada govorimo stvari koje su dobro poznate cijeloj javnosti. Jedna od takvih je da upravo stranci kontrolišu pravosuđe u BiH, a ne bilo koji nivo vlasti u BiH, da upravo jedan američki državljanin sjedi u Tužilaštvu BiH i bira predmete za procesuiranje. Ako se već upustio u unutrašnju politiku u BiH, gospodin Hil je sasvim sigurno upoznat i sa tim činjenicama. Ali meni ne pada na pamet da ustvrdim da SAD kontrolišu korupciju u ovoj zemlji, uprkos činjenici da stranci kontrolišu naše pravosuđe", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da ne smatra čudnim ni to što otpravnik poslova u Ambasadi SAD otvoreno podržava SDS i, kako je naveo, trabante okupljene oko njih, ali je dodao da bi Hil onda morao i javno da kaže da njegov boravak u BiH nije u funkciji unapređenja odnosa SAD i BiH, već u funkciji kreiranja nove političke strukture u BiH koja bi se ponašala po očekivanjima američke Ambasade.

"Gospodin Hil se pita šta je na mene ostavilo tako snažan utisak nakon intervjua koji je dao federalnoj štampi, a onda i na predavanju koje je održao na američkom univrzitetu u Tuzli. Za razliku od njega biću do kraja otvoren i iskren. Zapanjila me drskost i smjelost diplomate jedne tako velike zemlje da bez pardona i nediplomatski javno plasira laži", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da jedna tako uticajna i uvažena država, kakve su SAD, sigurno ne zaslužuju da ih predstavljaju takvi kao što je Nikolas Hil.

Izvor: SRNA

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Srki

16.07.2014 11:56

Zaboravio si da su tebe tenkovima podrzavali, kako te nije sramota. Gotov si

ODGOVORITE
Name

СССС

16.07.2014 11:59

Не лаже Хил него Милини краду ли краду.Милокради су се намножили као скакавци.Тренутно је крађа измишљених радних мјеста најпопуларнија,јер му само то доноси гласове.Тренутно се у Електропривреди врши масовно запошњавање чланова СНСД.

ODGOVORITE
Name

cemer

16.07.2014 12:29

Nije problem sto se svadjas sam sa sobom i sa izuzetkom Rusije i Izraela sa cijelim svijetom. Problem je taj sto si kao predsjednik RS svojim ponasanjem srozao ugled svima u u BiH a republici srpskoj unistio ugled u cijelom svijetu. Toliko o tvojoj borbi za RS izborio si se toliko da je svi gledaju kao rak ranu BiH drustva.

ODGOVORITE
Name

valter

16.07.2014 12:41

To Baja samo ostro i na prvu , svojim predanim radom dokazujes da si u pravu , ma ni Causesku ti nije ravan , Baju za dozivotnog predsjednika on nas najbolje brani od drugih i nas samih !

ODGOVORITE
Name

Ja

16.07.2014 12:42

Milorade, ne seri vise majke ti... Ti i tvoji hahari kontrolisete pravosudje i presudjujete samo u svoju korist gdje je lova u pitanju! A sto narod pati od tih tvojih Amera, pusti to o patriotizmu, dezerteru jedan. Meni ste oteli zamlju u centru Banjaluke, imam zakon na svojoj strani, a niti jednu presudu u moju korist! Jebiga, milion je u pitanju... Ti, Radmanovic, Igor Radojicic, Zgradoljub Davidovic, Milanka Zec, Patras Zoran (on je pravio zgradu za vas) i naravno vasa glavna stela Milan Tegeltija, ljud´na od co´eka... Svi navedeni su krivi za lopovluk, barem u mom slucaju. Direktno ili indirektno.

ODGOVORITE
Name

SRNA-PROFESIONALNA SRAMOTA

16.07.2014 12:52

Ja ovu agenciju Srna nikada necu razumjeti. Koliko sam upratio juce i danas, samo pisu sta je Dodik odgovorio Hilu. A gdje je informacija sta je Hil uopste rekao? Zasto nikada ne isprate kompletnu vijest, vec samo jednostrano guraju. To je po meni nikakvo novinarstvo, i ako cemo po uzoru na naslov ove vijesti, moze se reci i da se Srna ukljucila u predizbornu kampanju a zna se koga podrzavaju oni.

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

16.07.2014 13:17

Није испричао бајке попут Баје, па одмах треба напасти. Чуј корупција, откуд то код нас?

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

16.07.2014 16:27

Ha ha hhhhhaaaa .....kako ovaj Milokrad radi protiv sebe, brbljajući svakojake gluposti, pa to je da pukneš od smeha! Uhvatila ga paronična Dodikomanija, jer vidi, da ga niko više ne benda ni nula posto, a najmanje vlastiti narod u Republici Srpskoj. Sa tim brbljanjem ne smanjuje ugled naroda u Srpskoj nego svoj vlastiti, jer Amerikanci, Rusi i Izraelci, Srbija i svi ostali znaju tačno sve o Dodiku, više nego mi svi. Narodu je dovoljno da zna, da je sa svojom korupcijom Milokrad stvorio rupu na Balkanu, koja se zove Republika Srpska! Ali narod ovaj puta neće više nasesti! Do oktobra će Milokrad, da zarati sa svima, a verovatno i sa svojim tajkunima... Dođe vreme kada vrana vrani iskljuje oči, kada se radi o biti ili ne biti...!!

ODGOVORITE