Ухапшено стотине педофила

Британска полиција ухапсила је у великој рацији широм земље 660 људи осумњичених за педофилију, међу којима има доктора и наставника, преноси британски "Гардијан".

Свијет 16.07.2014 | 14:44
Ухапшено стотине педофила

Национална агенција за борбу против криминала, која је пандан америчком ФБИ, спровела је рацију после истраге која је трајала пола године.Припадници агенције су надлежним институцијама предали на старање више од 400 деце.Међу 660 преступника се налази 39 раније регистрованих преступника за сексуалне деликте, али је већина ухапшених до сада била непозната полицији.

Ухапшени су припадници најразличитијих професија - доктори, наставници, вође младих извиђача, социјални радници и бивши полицајци.Истрага је покренута пошто су на интернету откривене фотографије непримереног садржаја на којима се налазе деца различитих узраста.

У рачунару једног ухапшеног лекара је пронађено више од милион слика са сценама сексуалног злостављања деце.

Тај доктор је такође уговарао састанке са дечацима, наводи "Гардијан".У другом случају је код мушкарца у хранитељској породици пронађено дете које је било жртва сексуалног злостављања.

Полиција је саопштила да је код те особе заплењено четири рачунара и један мобилни, а приликом хапшења осумњичени је покушао самом себи да нанесе озбиљне повреде.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар