Uhapšeno stotine pedofila

Britanska policija uhapsila je u velikoj raciji širom zemlje 660 ljudi osumnjičenih za pedofiliju, među kojima ima doktora i nastavnika, prenosi britanski "Gardijan".

Svijet 16.07.2014 | 14:44
Uhapšeno stotine pedofila

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala, koja je pandan američkom FBI, sprovela je raciju posle istrage koja je trajala pola godine.Pripadnici agencije su nadležnim institucijama predali na staranje više od 400 dece.Među 660 prestupnika se nalazi 39 ranije registrovanih prestupnika za seksualne delikte, ali je većina uhapšenih do sada bila nepoznata policiji.

Uhapšeni su pripadnici najrazličitijih profesija - doktori, nastavnici, vođe mladih izviđača, socijalni radnici i bivši policajci.Istraga je pokrenuta pošto su na internetu otkrivene fotografije neprimerenog sadržaja na kojima se nalaze deca različitih uzrasta.

U računaru jednog uhapšenog lekara je pronađeno više od milion slika sa scenama seksualnog zlostavljanja dece.

Taj doktor je takođe ugovarao sastanke sa dečacima, navodi "Gardijan".U drugom slučaju je kod muškarca u hraniteljskoj porodici pronađeno dete koje je bilo žrtva seksualnog zlostavljanja.

Policija je saopštila da je kod te osobe zaplenjeno četiri računara i jedan mobilni, a prilikom hapšenja osumnjičeni je pokušao samom sebi da nanese ozbiljne povrede.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar