Превара у приватизацији “Технокома” у Фочи

Полиција је поднијела два извјештаја о почињеним кривичним дјелима против пет лица из Фоче која су злоупотребом положаја и овлаштења оштетила предузеће "Техноком" из ове општине за више од 1.500.000 КМ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 16.07.2014 | 12:50
Превара у приватизацији “Технокома” у Фочи

Припадници Станице јавне безбједности Фоча и Јединице за сузбијање привредног криминалитета, финансијске истраге и сузбијање прања новца МУП-а Српске, поступајући по захтјеву Окружног тужилаштва Требиње, поднијели су два извјештаја о почињеним кривичним дјелима против лица чији су иницијали Ч.М, В.В, П.Г, П.Н и О.А. из Фоче.

Они су осумњичени да су од 2008. до 2012. године, након проведеног поступка приватизације над предузећем "Техноком", злоупотребљавајући положаје у друштву и положај адвоката и поступајућег судије у извршним поступцима вођеним код Основног суда у Фочи над имовином "Технокома", као и положај шефа одјељења у Филијали Нове банке у Фочи, омогућили незаконито отуђење имовине - некретнина предузећа "Техноком", те стицање права власништва над тим некретнинама П.Г. и са њим повезаним лицима која су на тај начин стекла противправну имовинску корист, чиме је "Техноком" оштећен за више од 1.500.000 КМ, наводи се у саопштењу.

Током истраге идентификовани су пословни простори који су били у посједу предузећа "Техноком" за које је утврђено постојање основа сумње да су отуђени на незаконит начин. На основу приједлога полицијских службеника донесено је рјешење Основног суда у Фочи којим се забрањује даље располагање и отуђење овим некретнинама које су у власништву трећих лица.

Укупна површина пословних простора је 1.580 метара квадратних, а тржишна вриједност пословних простора који су блокирани око 3.000.000 КМ.

Срна незванично сазнаје да су извјештаји поднесени против адвоката из Фоче Миле Чајевића, бившег шефа Одјељења подршке и трансакционог банкарства филијале Нове банке у Фочи Војислава Вукадина, Гордана Павловића као власника више предузећа, и то "Србињепутеви" Фоча, "Павгорд" Фоча и већинског власника капитала предузећа "Техноком" Фоча, директора предузећа "Србињепутеви" Фоча Недељка Павловића, те Алмине Оруч - судије Окружног привредног суда Источно Сарајево, а претходно судије Основног суда у Фочи.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сезонтије

16.07.2014 09:28

Заиграла мечка и пред твојим вратима Гоци.Али имаш ти Мила (Додика)да те вади из проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађоз

16.07.2014 10:01

Ништа ме чуди јер је Гоци био један од главних финасијера СНСД-а. Изгледа да га је Баја пустио низ воду. Човјек звани империја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи

16.07.2014 13:19

За карадјоз-Ма ниси информисан.Гоци је ујединио СДС И СНСД у Фочи.А иза ове ујдурме против Гоција стоје бивши начелник Крсмановић.А ЛИЧНО МИСЛИМ да му не могу ништа .И да напоменем Гоци запошљава преко 300 радника плате ником не касне ни дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађоз

16.07.2014 14:34

Ре Тихи Могуће је да нисам потпуно упућен, али ми је и непознат податак да Гордан запошљава 300 људи. Значи човјек се снашао., само ми није јасно како је то све остварио у кратком периоду. Мој ујак је радио у Аустрији 35 година, стекао пензију као грађевинар, али нема ни изблиза богатство као Гоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи

16.07.2014 15:59

За карадјоза- Вјеруј да запошљава-Рудник Миљевина, Србињепутеви, Павгорд, ЗЗ Зеленгора, Хотел Зеленгора. бензинске пумпе, дио Маглића... Ма све што привреде ради под његовом је ингеренцијом. Не улазим у ове полицијске послове, али вјеруј да доста породица живи од њега у Фочи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.07.2014 16:26

Е МОЈ ТИХИ, НИШТА НИЈЕ МОГО ДА ПРИВАТИЗУЈЕ БЕЗ ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађоз

16.07.2014 16:37

Ре Тихи, Имам рођаке у Фочи, преко њих сам чуо за Гоција, али није поента што човјек има толико фирми,него је поента како и на који начин је дошао до њих.То је посао за правосуђе. Нисам злурад и злонамјеран, али нека свако ради свој посао. Позз и не замјери.):

ОДГОВОРИТЕ