Prevara u privatizaciji “Tehnokoma” u Foči

Policija je podnijela dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv pet lica iz Foče koja su zloupotrebom položaja i ovlaštenja oštetila preduzeće "Tehnokom" iz ove opštine za više od 1.500.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Republika Srpska 16.07.2014 | 12:50
Prevara u privatizaciji “Tehnokoma” u Foči

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Foča i Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, finansijske istrage i suzbijanje pranja novca MUP-a Srpske, postupajući po zahtjevu Okružnog tužilaštva Trebinje, podnijeli su dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica čiji su inicijali Č.M, V.V, P.G, P.N i O.A. iz Foče.

Oni su osumnjičeni da su od 2008. do 2012. godine, nakon provedenog postupka privatizacije nad preduzećem "Tehnokom", zloupotrebljavajući položaje u društvu i položaj advokata i postupajućeg sudije u izvršnim postupcima vođenim kod Osnovnog suda u Foči nad imovinom "Tehnokoma", kao i položaj šefa odjeljenja u Filijali Nove banke u Foči, omogućili nezakonito otuđenje imovine - nekretnina preduzeća "Tehnokom", te sticanje prava vlasništva nad tim nekretninama P.G. i sa njim povezanim licima koja su na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist, čime je "Tehnokom" oštećen za više od 1.500.000 KM, navodi se u saopštenju.

Tokom istrage identifikovani su poslovni prostori koji su bili u posjedu preduzeća "Tehnokom" za koje je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su otuđeni na nezakonit način. Na osnovu prijedloga policijskih službenika doneseno je rješenje Osnovnog suda u Foči kojim se zabranjuje dalje raspolaganje i otuđenje ovim nekretninama koje su u vlasništvu trećih lica.

Ukupna površina poslovnih prostora je 1.580 metara kvadratnih, a tržišna vrijednost poslovnih prostora koji su blokirani oko 3.000.000 KM.

Srna nezvanično saznaje da su izvještaji podneseni protiv advokata iz Foče Mile Čajevića, bivšeg šefa Odjeljenja podrške i transakcionog bankarstva filijale Nove banke u Foči Vojislava Vukadina, Gordana Pavlovića kao vlasnika više preduzeća, i to "Srbinjeputevi" Foča, "Pavgord" Foča i većinskog vlasnika kapitala preduzeća "Tehnokom" Foča, direktora preduzeća "Srbinjeputevi" Foča Nedeljka Pavlovića, te Almine Oruč - sudije Okružnog privrednog suda Istočno Sarajevo, a prethodno sudije Osnovnog suda u Foči.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sezontije

16.07.2014 09:28

Zaigrala mečka i pred tvojim vratima Goci.Ali imaš ti Mila (Dodika)da te vadi iz problema.

ODGOVORITE
Name

Karađoz

16.07.2014 10:01

Ništa me čudi jer je Goci bio jedan od glavnih finasijera SNSD-a. Izgleda da ga je Baja pustio niz vodu. Čovjek zvani imperija!

ODGOVORITE
Name

tihi

16.07.2014 13:19

Za karadjoz-Ma nisi informisan.Goci je ujedinio SDS I SNSD u Foči.A iza ove ujdurme protiv Gocija stoje bivši načelnik Krsmanović.A LIČNO MISLIM da mu ne mogu ništa .I da napomenem Goci zapošljava preko 300 radnika plate nikom ne kasne ni dana.

ODGOVORITE
Name

Karađoz

16.07.2014 14:34

Re Tihi Moguće je da nisam potpuno upućen, ali mi je i nepoznat podatak da Gordan zapošljava 300 ljudi. Znači čovjek se snašao., samo mi nije jasno kako je to sve ostvario u kratkom periodu. Moj ujak je radio u Austriji 35 godina, stekao penziju kao građevinar, ali nema ni izbliza bogatstvo kao Goci.

ODGOVORITE
Name

tihi

16.07.2014 15:59

Za karadjoza- Vjeruj da zapošljava-Rudnik Miljevina, Srbinjeputevi, Pavgord, ZZ Zelengora, Hotel Zelengora. benzinske pumpe, dio Maglića... Ma sve što privrede radi pod njegovom je ingerencijom. Ne ulazim u ove policijske poslove, ali vjeruj da dosta porodica živi od njega u Foči.

ODGOVORITE
Name

Marko

16.07.2014 16:26

E MOJ TIHI, NIŠTA NIJE MOGO DA PRIVATIZUJE BEZ DODIKA.

ODGOVORITE
Name

Karađoz

16.07.2014 16:37

Re Tihi, Imam rođake u Foči, preko njih sam čuo za Gocija, ali nije poenta što čovjek ima toliko firmi,nego je poenta kako i na koji način je došao do njih.To je posao za pravosuđe. Nisam zlurad i zlonamjeran, ali neka svako radi svoj posao. Pozz i ne zamjeri.):

ODGOVORITE