Звезда чека газду, Терзић се противи!

Клуб из Љутице Богдана, по свему судећи, неће бирати новог председника док не буде добио власника клуба. Мада, Звездан Терзић је против тога и предлаже немачки модел...

Фудбал 16.07.2014 | 10:21
Звезда чека газду, Терзић се противи!

Када је Драган Џајић одлучио да се повуче са места председника ФК Црвена звезда, на крају сезоне 2013/14 током које је освојена титула првака Србије, најављено је да ће веома брзо бити расписани избори за његовог наследника.

У клуб је ушао Звездан Терзић као в. д. генералног секретара и одмах поручио да је Џајић неопходан и да га је у више наврата молио да се врати, макар у својству почасног председника.

Међутим, та прича склоњена је у други план, а избори су заказани тек за 10. децембар. У истом дану, у среду, листови "Информер" и "Курир" бавили су се овом темом и изнели донекле опречне информације.

Наиме, "Информер" пише да "челници црвено-белих не желе да изаберу наследника Драгана Џајића, јер очекују да ће после децембра клуб добити власника који ће поставити свог човека на чело клуба".

Наводи се и да ће, ако све буде како треба, клуб добити власника, а не председника.

"Идеја да избори буду одржани тек 10. децембра има везе искључиво са приватизацијом. Већ се ради на новом закону, постоји више модела приватизације, а није одлучено који ће тачно бити примењен у Србији. У сваком случају, до децембра има довољно времена да закон буде уређен, а Звезда, као и остали клубови, спремна за приватизацију", наводи анонимни саговорник "Информера" и наставља.

"Ко год да буде нови газда, сигурно ће желети да постави човека по свом избору за председника. Због тога је глупо да први човек клуба буде изабран сад и остане на челу клуба неколико месеци".

Анонимни саговорник говорио је и о идеји да "Гаспромњефт", генерални спонзор Црвене звезде, буде купац клуба...
"У 'Гаспрому' сматрају да је Звезда једини клуб са ових простора који би могао да буде јак и учествује у великим такмичењима. Такође, Руси су у Звезду већ уложили близу 15 милиона евра, па би било логично да је купе. Иначе, они знају тачно какво је стање на 'Маракани', тако да су савршено свесни шта их чека уколико се одлуче на тај корак", закључио је саговорник "Информера".

Међутим, у разговору за "Курир", тренутно први човек клуба из Лутице Богдана, в. д. генералног секретара Звездан Терзић, каже да Црвена звезда треба да буде као Бајерн Минхен.

"Реч приватизација је груба. Став Црвене звезде је да се ми не можемо приватизовати. Ми смо удружење грађана, а оно као такво већ је приватно. Нисам за приватизацију, али подржавам један вид својинске трансформације. Не може држава да продаје нешто што није њено, па тако ни Црвену звезду", каже Терзић за "Курир" и додаје:

"Међутим, неки односи морају да се дефинишу. Потребно је да се прецизира чија је Црвена звезда. Док се то не уради, биће овако - свачија и ничија. Ми без обризгавања добре финансијске ињекције не можемо даље".

Терзић каже и да...

"Има много законских препрека које сада онемогућавају уплив капитала. Ниједна страна компанија или фонд неће да уложе новац ако не виде могућност за добит, бар дугорочну..."

Бивши председник ФСС наводи и који би модел требало применити у Звездином случају.

"Немачки модел! Бајерн је остао удружење грађана, али је комплетно пословање пренео на привредно друштво које је ушло у одређена партнерства са компанијама. То апсолутно подржавам".

Терзић предлаже и да сви чланови клуба дају новац.

"Има ли Црвена звезда 200.000 чланова? Хајде да свако да по евро, десет, сто... Потребно је да се неке ствари дефинишу. Не сме да остане само флоскула да Звезда припада свим звездашима. Хајде да урадимо неке конкретне ствари".

Тешко да просечан навијач Црвене звезде у овом тренутку може и да претпостави шта ће се догодити у наредних пола године.

Коментари / 0

Оставите коментар