Zvezda čeka gazdu, Terzić se protivi!

Klub iz Ljutice Bogdana, po svemu sudeći, neće birati novog predsednika dok ne bude dobio vlasnika kluba. Mada, Zvezdan Terzić je protiv toga i predlaže nemački model...

Fudbal 16.07.2014 | 10:21
Zvezda čeka gazdu, Terzić se protivi!

Kada je Dragan Džajić odlučio da se povuče sa mesta predsednika FK Crvena zvezda, na kraju sezone 2013/14 tokom koje je osvojena titula prvaka Srbije, najavljeno je da će veoma brzo biti raspisani izbori za njegovog naslednika.

U klub je ušao Zvezdan Terzić kao v. d. generalnog sekretara i odmah poručio da je Džajić neophodan i da ga je u više navrata molio da se vrati, makar u svojstvu počasnog predsednika.

Međutim, ta priča sklonjena je u drugi plan, a izbori su zakazani tek za 10. decembar. U istom danu, u sredu, listovi "Informer" i "Kurir" bavili su se ovom temom i izneli donekle oprečne informacije.

Naime, "Informer" piše da "čelnici crveno-belih ne žele da izaberu naslednika Dragana Džajića, jer očekuju da će posle decembra klub dobiti vlasnika koji će postaviti svog čoveka na čelo kluba".

Navodi se i da će, ako sve bude kako treba, klub dobiti vlasnika, a ne predsednika.

"Ideja da izbori budu održani tek 10. decembra ima veze isključivo sa privatizacijom. Već se radi na novom zakonu, postoji više modela privatizacije, a nije odlučeno koji će tačno biti primenjen u Srbiji. U svakom slučaju, do decembra ima dovoljno vremena da zakon bude uređen, a Zvezda, kao i ostali klubovi, spremna za privatizaciju", navodi anonimni sagovornik "Informera" i nastavlja.

"Ko god da bude novi gazda, sigurno će želeti da postavi čoveka po svom izboru za predsednika. Zbog toga je glupo da prvi čovek kluba bude izabran sad i ostane na čelu kluba nekoliko meseci".

Anonimni sagovornik govorio je i o ideji da "Gaspromnjeft", generalni sponzor Crvene zvezde, bude kupac kluba...
"U 'Gaspromu' smatraju da je Zvezda jedini klub sa ovih prostora koji bi mogao da bude jak i učestvuje u velikim takmičenjima. Takođe, Rusi su u Zvezdu već uložili blizu 15 miliona evra, pa bi bilo logično da je kupe. Inače, oni znaju tačno kakvo je stanje na 'Marakani', tako da su savršeno svesni šta ih čeka ukoliko se odluče na taj korak", zaključio je sagovornik "Informera".

Međutim, u razgovoru za "Kurir", trenutno prvi čovek kluba iz Lutice Bogdana, v. d. generalnog sekretara Zvezdan Terzić, kaže da Crvena zvezda treba da bude kao Bajern Minhen.

"Reč privatizacija je gruba. Stav Crvene zvezde je da se mi ne možemo privatizovati. Mi smo udruženje građana, a ono kao takvo već je privatno. Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije. Ne može država da prodaje nešto što nije njeno, pa tako ni Crvenu zvezdu", kaže Terzić za "Kurir" i dodaje:

"Međutim, neki odnosi moraju da se definišu. Potrebno je da se precizira čija je Crvena zvezda. Dok se to ne uradi, biće ovako - svačija i ničija. Mi bez obrizgavanja dobre finansijske injekcije ne možemo dalje".

Terzić kaže i da...

"Ima mnogo zakonskih prepreka koje sada onemogućavaju upliv kapitala. Nijedna strana kompanija ili fond neće da ulože novac ako ne vide mogućnost za dobit, bar dugoročnu..."

Bivši predsednik FSS navodi i koji bi model trebalo primeniti u Zvezdinom slučaju.

"Nemački model! Bajern je ostao udruženje građana, ali je kompletno poslovanje preneo na privredno društvo koje je ušlo u određena partnerstva sa kompanijama. To apsolutno podržavam".

Terzić predlaže i da svi članovi kluba daju novac.

"Ima li Crvena zvezda 200.000 članova? Hajde da svako da po evro, deset, sto... Potrebno je da se neke stvari definišu. Ne sme da ostane samo floskula da Zvezda pripada svim zvezdašima. Hajde da uradimo neke konkretne stvari".

Teško da prosečan navijač Crvene zvezde u ovom trenutku može i da pretpostavi šta će se dogoditi u narednih pola godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar