Хамес или Џејмс, Реалов је!

Док су многи чекали промоцију Тонија Кроса на Сантијаго Бернабеу стадиону, шпански медији објавили су нешто сасвим друго...

Фудбал 16.07.2014 | 09:46
Хамес или Џејмс, Реалов је!

Барселона има, али не сме да промовише Луиса Суареза ни на стадиону "Камп Ноу", ни на месецу.

Реал Мадрид и даље наводно има Тонија Кроса (24), али га није још промовисао. Уместо заказивања свечаности на стадиону "Сантијаго Бернабеу", из Мадрида стижу другачије вести: Реал Мадрид наводно има и Хамеса Родригеза (23). Или Џејмса, свеједно.

Шпански медији, одмах поред вести да је Бернабеу спреман за промоцију Немца Кроса, објавили су нову "бомбастичну" вест да је шампион Европе за паклених 80 милиона евра (63 милиона фунти) договорио трансфер Колумбијца из Монака.

Ако су обе вести тачне, а "Марка" и "Ас" се не ограђују превише (баш као ни медији у Енглеској), Реал је Барселони одговорио довођењем према многим мишљењима најбољег везног играча на Мундијалу, Кроса и најбољег стрелца СП, Родригеза.

У Кросовом случају, обештећење ја знатно мање (између 25 и 30 милиона евра) због тога што му наредне сезоне истиче уговор са Бајерном из Минхена. Он би требало да потпуше петогодишњи уговор према којем ће зарађивати скоро 200.000 евра недељно.

Када је Родригез у питању, њега је Реал (изгледа) морао паклено да плати због тога што га је Монако купио од Порта пре годину дана за 45 милиона евра и због тога што је Колумбијац потписао уговор са клубом из Кнежевине до 2018. године. Управо због тога требало је ставити један знак питања, али и узвичника, у наслов ове вести.
Бајерн има знатно мање инструмената да задржи Кроса у клубу, јер је он већ на зиму слободан у избору нове средине, а наредног лета отишао би без обештећења. С друге стране, Монако и његов богати председник, руски олигарх Дмитри Риболовљев, са својих 66,7 одсто учешћа у власништву клуба, не морају да пусте Родригеза ни за 80, ни за 160 милиона евра, јер им новац није неопходан. Плус, Родригез у уговору нема излазну клаузулу.

Међутим, после силних изјава Родригеза о томе да "жели само у Реал Мадрид", питање је с колико мотивације би он наставио да игра у Монаку, уколико му не буде испуњена дечачка жеља. Председник Реала Флорентино Перез чак, ако запне, намерава да "открави" Риболовљева укључивањем и Фабија Коентраа у договор.

"Марка" наводи да је Риболовљев првобитно тражио 115 милиона евра за Родригеза!

На крају, неко ће морати и да оде из Реала да би се направило места за Кроса и Родригеза. То су, извесно је, Анхел Ди Марија и Сами Кедира, које је својевремено у Мадрид довео Жозе Мурињо. Португалац је, о томе је већ било речи, изгубио трку за Кедиром, који ће наводно у Арсенал код Арсена Венгера, док је Ди Марија, после сјајно одиграног Светског купа (све до повреде), интересантан многим клубовима, пре свих манчестерским ривалима Јунајтеду и Ситију.

За крај и информација да тренер Реала Карло Анћелоти не намерава само да појача напад и везни ред, већ и одбрану. И ту, на неки начин, Реал "одговара" Барселони у покушају да доведе Ђорђа Кјелинија из Јувентуса. Какав ће то "залогај" да буде...

Коментари / 0

Оставите коментар