Hames ili Džejms, Realov je!

Dok su mnogi čekali promociju Tonija Krosa na Santijago Bernabeu stadionu, španski mediji objavili su nešto sasvim drugo...

Fudbal 16.07.2014 | 09:46
Hames ili Džejms, Realov je!

Barselona ima, ali ne sme da promoviše Luisa Suareza ni na stadionu "Kamp Nou", ni na mesecu.

Real Madrid i dalje navodno ima Tonija Krosa (24), ali ga nije još promovisao. Umesto zakazivanja svečanosti na stadionu "Santijago Bernabeu", iz Madrida stižu drugačije vesti: Real Madrid navodno ima i Hamesa Rodrigeza (23). Ili Džejmsa, svejedno.

Španski mediji, odmah pored vesti da je Bernabeu spreman za promociju Nemca Krosa, objavili su novu "bombastičnu" vest da je šampion Evrope za paklenih 80 miliona evra (63 miliona funti) dogovorio transfer Kolumbijca iz Monaka.

Ako su obe vesti tačne, a "Marka" i "As" se ne ograđuju previše (baš kao ni mediji u Engleskoj), Real je Barseloni odgovorio dovođenjem prema mnogim mišljenjima najboljeg veznog igrača na Mundijalu, Krosa i najboljeg strelca SP, Rodrigeza.

U Krosovom slučaju, obeštećenje ja znatno manje (između 25 i 30 miliona evra) zbog toga što mu naredne sezone ističe ugovor sa Bajernom iz Minhena. On bi trebalo da potpuše petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati skoro 200.000 evra nedeljno.

Kada je Rodrigez u pitanju, njega je Real (izgleda) morao pakleno da plati zbog toga što ga je Monako kupio od Porta pre godinu dana za 45 miliona evra i zbog toga što je Kolumbijac potpisao ugovor sa klubom iz Kneževine do 2018. godine. Upravo zbog toga trebalo je staviti jedan znak pitanja, ali i uzvičnika, u naslov ove vesti.
Bajern ima znatno manje instrumenata da zadrži Krosa u klubu, jer je on već na zimu slobodan u izboru nove sredine, a narednog leta otišao bi bez obeštećenja. S druge strane, Monako i njegov bogati predsednik, ruski oligarh Dmitri Ribolovljev, sa svojih 66,7 odsto učešća u vlasništvu kluba, ne moraju da puste Rodrigeza ni za 80, ni za 160 miliona evra, jer im novac nije neophodan. Plus, Rodrigez u ugovoru nema izlaznu klauzulu.

Međutim, posle silnih izjava Rodrigeza o tome da "želi samo u Real Madrid", pitanje je s koliko motivacije bi on nastavio da igra u Monaku, ukoliko mu ne bude ispunjena dečačka želja. Predsednik Reala Florentino Perez čak, ako zapne, namerava da "otkravi" Ribolovljeva uključivanjem i Fabija Koentraa u dogovor.

"Marka" navodi da je Ribolovljev prvobitno tražio 115 miliona evra za Rodrigeza!

Na kraju, neko će morati i da ode iz Reala da bi se napravilo mesta za Krosa i Rodrigeza. To su, izvesno je, Anhel Di Marija i Sami Kedira, koje je svojevremeno u Madrid doveo Žoze Murinjo. Portugalac je, o tome je već bilo reči, izgubio trku za Kedirom, koji će navodno u Arsenal kod Arsena Vengera, dok je Di Marija, posle sjajno odigranog Svetskog kupa (sve do povrede), interesantan mnogim klubovima, pre svih mančesterskim rivalima Junajtedu i Sitiju.

Za kraj i informacija da trener Reala Karlo Anćeloti ne namerava samo da pojača napad i vezni red, već i odbranu. I tu, na neki način, Real "odgovara" Barseloni u pokušaju da dovede Đorđa Kjelinija iz Juventusa. Kakav će to "zalogaj" da bude...

Komentari / 0

Ostavite komentar