Лев Гецеу: Бољи си од Месија!

Селектор Немачке Јоаким Лев изјавио је да је рекао Марију Гецеу да покаже да је бољи од Лионела Месија.

Фудбал 16.07.2014 | 09:12
Лев Гецеу: Бољи си од Месија!

Геце је ушао са клупе и постигао у продужетку једини гол у финалу Светског првенства којим је Немачка победила Аргентину са 1:0.

Лев је током паузе између два продужетка виђен како разговара са Гецеом, а након меча открио је о чему су причали.

„Рекао сам Марију да покаже свету да је бољи од Месија и да одлучи Светско првенство. То сам му рекао, имао сам добар осећај што се њега тиче. Геце је чудо од детета. Он може да игра на било којој позицији. Ја сам увек знао да он може да одлучи, постигао је прелеп гол који је донео титулу“, рекао је Лев.

Лев је у немачку репрезентацију стигао 2004. као асистент Јиргена Клинсмана, а две године касније постао је и сам селектор. Он каже да је освајање Мундијала кулминација генерације која се константно поправљала током последњих десет година.

„Почели смо овај пројекат пре десет година и ово је резултат дугогодишњег рада који је почео са Јиргеном Клинсманом. Током ових година, константно смо напредовали. Ако неко заслужује титулу, онда су то ови играчи. Момци као што су Мертесакер, Подолски, Швајнштајгер, Лам, Клосе који су ту од почетка. Тимски дух је невероватан. Они имају невероватну вољу и због тога су успели. Дали су све, Швајнштагер их је предводио, а Лам је трчао заувек. Рекао сам им пре утакмице да ће морати да дају више него било када раније да би освојили нешто што никада нису а то је Светско првенство. Ми смо прва европска селекција која је освојила Мундијал на тлу латинске Америке и то нас чини поносним. Ова радост и задовољство остаће са нама заувек“, додао је сјајни стручњак.

Коментари / 0

Оставите коментар