Lev Geceu: Bolji si od Mesija!

Selektor Nemačke Joakim Lev izjavio je da je rekao Mariju Geceu da pokaže da je bolji od Lionela Mesija.

Fudbal 16.07.2014 | 09:12
Lev Geceu: Bolji si od Mesija!

Gece je ušao sa klupe i postigao u produžetku jedini gol u finalu Svetskog prvenstva kojim je Nemačka pobedila Argentinu sa 1:0.

Lev je tokom pauze između dva produžetka viđen kako razgovara sa Geceom, a nakon meča otkrio je o čemu su pričali.

„Rekao sam Mariju da pokaže svetu da je bolji od Mesija i da odluči Svetsko prvenstvo. To sam mu rekao, imao sam dobar osećaj što se njega tiče. Gece je čudo od deteta. On može da igra na bilo kojoj poziciji. Ja sam uvek znao da on može da odluči, postigao je prelep gol koji je doneo titulu“, rekao je Lev.

Lev je u nemačku reprezentaciju stigao 2004. kao asistent Jirgena Klinsmana, a dve godine kasnije postao je i sam selektor. On kaže da je osvajanje Mundijala kulminacija generacije koja se konstantno popravljala tokom poslednjih deset godina.

„Počeli smo ovaj projekat pre deset godina i ovo je rezultat dugogodišnjeg rada koji je počeo sa Jirgenom Klinsmanom. Tokom ovih godina, konstantno smo napredovali. Ako neko zaslužuje titulu, onda su to ovi igrači. Momci kao što su Mertesaker, Podolski, Švajnštajger, Lam, Klose koji su tu od početka. Timski duh je neverovatan. Oni imaju neverovatnu volju i zbog toga su uspeli. Dali su sve, Švajnštager ih je predvodio, a Lam je trčao zauvek. Rekao sam im pre utakmice da će morati da daju više nego bilo kada ranije da bi osvojili nešto što nikada nisu a to je Svetsko prvenstvo. Mi smo prva evropska selekcija koja je osvojila Mundijal na tlu latinske Amerike i to nas čini ponosnim. Ova radost i zadovoljstvo ostaće sa nama zauvek“, dodao je sjajni stručnjak.

Komentari / 0

Ostavite komentar