Меси добио награду, али ко је био најбољи?

Званично - Лионел Меси, али статистички гледано то је Тони Крос. За њим следе Робен и Де Вриј, а Месија нема у "топ 10"!

Фудбал 16.07.2014 | 09:03
Меси добио награду, али ко је био најбољи?

Одлука ФИФА да Златну лопту Светског првенства у Бразилу додели Лионелу Месију подигла је велику прашину.

Аргентинац јесте четири пута, највише на турниру, биран за играча утакмице и јесте постигао четири поготка (два мање од најбољег стрелца Хамеса Родригеза), али када је било најпотребније, показао је најмање.

У финалном дуелу са Немачком био је активан само током првог полувремена, а потом се потпуно изгубио из игре "гаучоса", иако је на терену остао до краја другог продужетка.

Да је Месијев избор дискутабилан, потврђује и статистика. Наиме, по званичној листи најбоље оцењених играча коју је објавила ФИФА, Аргентинца нема међу "топ 10"!

Просечно највећу оцену има везиста Немачке Тони Крос (9,79). Иза њега нашла су се двојица Холанђана - Арјен Робен (9,74) и Стефан де Вриј (9,70), а затим следе Матс Хумелс (Немачка, 9,66), Томас Милер (Немачка, 9,63), Карим Бензема (Француска, 9,60), Оскар (Бразил, 9,57), Тијаго Силва (Бразил, 9,54), Маркос Рохо (Аргентина, 9,51) и Рон Влар (Холандија, 9,48).

Коментари / 0

Оставите коментар