Mesi dobio nagradu, ali ko je bio najbolji?

Zvanično - Lionel Mesi, ali statistički gledano to je Toni Kros. Za njim slede Roben i De Vrij, a Mesija nema u "top 10"!

Fudbal 16.07.2014 | 09:03
Mesi dobio nagradu, ali ko je bio najbolji?

Odluka FIFA da Zlatnu loptu Svetskog prvenstva u Brazilu dodeli Lionelu Mesiju podigla je veliku prašinu.

Argentinac jeste četiri puta, najviše na turniru, biran za igrača utakmice i jeste postigao četiri pogotka (dva manje od najboljeg strelca Hamesa Rodrigeza), ali kada je bilo najpotrebnije, pokazao je najmanje.

U finalnom duelu sa Nemačkom bio je aktivan samo tokom prvog poluvremena, a potom se potpuno izgubio iz igre "gaučosa", iako je na terenu ostao do kraja drugog produžetka.

Da je Mesijev izbor diskutabilan, potvrđuje i statistika. Naime, po zvaničnoj listi najbolje ocenjenih igrača koju je objavila FIFA, Argentinca nema među "top 10"!

Prosečno najveću ocenu ima vezista Nemačke Toni Kros (9,79). Iza njega našla su se dvojica Holanđana - Arjen Roben (9,74) i Stefan de Vrij (9,70), a zatim slede Mats Humels (Nemačka, 9,66), Tomas Miler (Nemačka, 9,63), Karim Benzema (Francuska, 9,60), Oskar (Brazil, 9,57), Tijago Silva (Brazil, 9,54), Markos Roho (Argentina, 9,51) i Ron Vlar (Holandija, 9,48).

Komentari / 0

Ostavite komentar