Ребаланс буџета по хитном поступку

Честитке су уредно стигле. Опозиционари су на почетку засједања Народне скупштине Републике Српске честитали Зорану Тегелтији на запослењу кћерке у Електропреносу БиХ, а своје поздраве упутили и Жељки Цвијановић због запослења сина.

Република Српска 15.07.2014 | 19:12
Ребаланс буџета по хитном поступку

Након ироничних честитики, на ред је дошао и приједлог ребаланса буџета за 2014. годину.

Лидер НДП-а је израчунао колика су укупна задужења Српске, и како каже, већа су за 350 милиона марака у односу на прије двије године. Чавић тврди да му није јасно ни зашто је написан приједлог ребаланса буџета под окриљем обнове Српске, кад, како каже, свега 1.02 средстава одсто одлази у Фонд солидарности.

Опозиција тврди да се 18 милиона марака колико је планирано за Фонд, могло надокнадити само од пореских прихода.

Зоран Тегелетија, министар финансија је за све имао оправдање. Главна одбрана се сводила на то да ниједна ставка у ребалансу буџета неће ићи на штету грађана Српске.

Народни посланици су по хитном поступку разматрали приједлог ребаланса буџета за 2014. годину, у износу од 2, 156 милијарди марака. Због нових кредитних задужења и повећања буџета за 6,5 одсто опозиционари су бурно расправљали. Изгледа, без потребе, јер колико год се опозиција бунила, СНСД има довољно руку које ће изгласати ребаланс. Тако је и ова расправа већ виђено, много приче, а усвоји се оно што је очекивано.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар