Rebalans budžeta po hitnom postupku

Čestitke su uredno stigle. Opozicionari su na početku zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske čestitali Zoranu Tegeltiji na zaposlenju kćerke u Elektroprenosu BiH, a svoje pozdrave uputili i Željki Cvijanović zbog zaposlenja sina.

Republika Srpska 15.07.2014 | 19:12
Rebalans budžeta po hitnom postupku

Nakon ironičnih čestitiki, na red je došao i prijedlog rebalansa budžeta za 2014. godinu.

Lider NDP-a je izračunao kolika su ukupna zaduženja Srpske, i kako kaže, veća su za 350 miliona maraka u odnosu na prije dvije godine. Čavić tvrdi da mu nije jasno ni zašto je napisan prijedlog rebalansa budžeta pod okriljem obnove Srpske, kad, kako kaže, svega 1.02 sredstava odsto odlazi u Fond solidarnosti.

Opozicija tvrdi da se 18 miliona maraka koliko je planirano za Fond, moglo nadoknaditi samo od poreskih prihoda.

Zoran Tegeletija, ministar finansija je za sve imao opravdanje. Glavna odbrana se svodila na to da nijedna stavka u rebalansu budžeta neće ići na štetu građana Srpske.

Narodni poslanici su po hitnom postupku razmatrali prijedlog rebalansa budžeta za 2014. godinu, u iznosu od 2, 156 milijardi maraka. Zbog novih kreditnih zaduženja i povećanja budžeta za 6,5 odsto opozicionari su burno raspravljali. Izgleda, bez potrebe, jer koliko god se opozicija bunila, SNSD ima dovoljno ruku koje će izglasati rebalans. Tako je i ova rasprava već viđeno, mnogo priče, a usvoji se ono što je očekivano.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar