Мишковићу и Ђурићу одузети имовину у Српској

Савез удружења малих акционара Републике Српске поштом је поднио захтјев Тужилаштву за организовани криминал Србије у коме се тражи да Специјално тужилаштво РС забрани право гласа и располагања акцијама Драгана Ђурића, односно предузећима Зекстра групе и Кабосс Про, чији је он власник, а које имају акције у  бањалучкој Робној кући Боска. 

Република Српска 15.07.2014 | 18:56
Мишковићу и Ђурићу одузети имовину у Српској

Ђурић је ухапшен због привредног криминала у Србији, због чега би требале услиједити забране располагања поменутим акцијама-појаснио је предсједник овог савеза Небојша Југовић. Мали акционари су најавили улазак у РК Боска, али и предузеће ФАМ Јелшинград.

Тужилаштва за организовани криминал Србије да интервенише код Специјалног тужилаштва РС и забрани располагање гласа и акцијама Драгана Ђурића, односно  фирмама  Кабосс Про, чији су власници Драган Ђурић и Мирослав Мишковић и Зекстра групи, чији је власник  Ђурић. С обзиром да су и Мишковић и Ђурић на тепету истражних и судских органа Србије, постоји основана сумња да је државни дио капитала РК Боска купљен на незаконит начин, нагласио је Југовић, подсјећајући на недавно Ђурићево хапшење у Србији.

Мали акционари сматрају да би се акционарски капитал Ђурића и Мишковића према кривичном закону требао одузети као имовина стечена кривичним дјелом. Они су осим на дешавања у РК Боска упозорили и на, како тврде нелегалне радње у ФАМ Јелшинграду. Четири године 758 радника тог предузећа које је  у стечају, чекају да им се исплати  2,5 милиона марака, која су, како тврде мали акционари, незаконито пребачена на рачун предузећа „Еуромотор“. Због тога је тражен разговор са предсједницима Окружног
и Врховног суда.

Након, готово цјелодневног рочишта у Окружном привредном суду још увијек нема одговора на питање да ли има услова за отварање стечаја над имовином компаније „Душанић“. У зависности од тога када ће бити заказан наставак рочишта знаћемо да ли суд има озбиљне намјере да се то питање коначно и ријеши или се само ради о новом одуговлачењу, каже Југовић.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИТАР

15.07.2014 18:04

НЕВРИЈЕДИ ДОК БАЈА НЕБУДЕ СМЈЕСТЕН НА ТУЊИЦЕ,ПА КРЕНЕ ИСТРАГА ОН ЈЕ У СВЕМУ УЦЕСТВОВАО.

ОДГОВОРИТЕ