Miškoviću i Đuriću oduzeti imovinu u Srpskoj

Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske poštom je podnio zahtjev Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije u kome se traži da Specijalno tužilaštvo RS zabrani pravo glasa i raspolaganja akcijama Dragana Đurića, odnosno preduzećima Zekstra grupe i Kaboss Pro, čiji je on vlasnik, a koje imaju akcije u  banjalučkoj Robnoj kući Boska. 

Republika Srpska 15.07.2014 | 18:56
Miškoviću i Đuriću oduzeti imovinu u Srpskoj

Đurić je uhapšen zbog privrednog kriminala u Srbiji, zbog čega bi trebale uslijediti zabrane raspolaganja pomenutim akcijama-pojasnio je predsjednik ovog saveza Nebojša Jugović. Mali akcionari su najavili ulazak u RK Boska, ali i preduzeće FAM Jelšingrad.

Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije da interveniše kod Specijalnog tužilaštva RS i zabrani raspolaganje glasa i akcijama Dragana Đurića, odnosno  firmama  Kaboss Pro, čiji su vlasnici Dragan Đurić i Miroslav Mišković i Zekstra grupi, čiji je vlasnik  Đurić. S obzirom da su i Mišković i Đurić na tepetu istražnih i sudskih organa Srbije, postoji osnovana sumnja da je državni dio kapitala RK Boska kupljen na nezakonit način, naglasio je Jugović, podsjećajući na nedavno Đurićevo hapšenje u Srbiji.

Mali akcionari smatraju da bi se akcionarski kapital Đurića i Miškovića prema krivičnom zakonu trebao oduzeti kao imovina stečena krivičnim djelom. Oni su osim na dešavanja u RK Boska upozorili i na, kako tvrde nelegalne radnje u FAM Jelšingradu. Četiri godine 758 radnika tog preduzeća koje je  u stečaju, čekaju da im se isplati  2,5 miliona maraka, koja su, kako tvrde mali akcionari, nezakonito prebačena na račun preduzeća „Euromotor“. Zbog toga je tražen razgovor sa predsjednicima Okružnog
i Vrhovnog suda.

Nakon, gotovo cjelodnevnog ročišta u Okružnom privrednom sudu još uvijek nema odgovora na pitanje da li ima uslova za otvaranje stečaja nad imovinom kompanije „Dušanić“. U zavisnosti od toga kada će biti zakazan nastavak ročišta znaćemo da li sud ima ozbiljne namjere da se to pitanje konačno i riješi ili se samo radi o novom odugovlačenju, kaže Jugović.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MITAR

15.07.2014 20:04

NEVRIJEDI DOK BAJA NEBUDE SMJESTEN NA TUNJICE,PA KRENE ISTRAGA ON JE U SVEMU UCESTVOVAO.

ODGOVORITE