Хаџи-Јован Митровић нема основа за жалбу

Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић рекао је да не постоји могућност за жалбу предсједника Српске напредне странке /СНС/ хаџи-Јована Митровића Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ, јер су пријаве урађене у складу са захтјевима и нормама.

Република Српска 15.07.2014 | 12:40
Хаџи-Јован Митровић нема основа за жалбу

"Не знам на основу чега ће хаџи-Јован Митровић тражити да се пониште кандидатуре када су формулари предати и са његовим потписом. Не видим ни разлог зашто то ради уколико му и раније није била намјера да покуша блокирати предају кандидата Савеза", рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући најаве предсједника СНС-а хаџи-Јована Митровића да ће као потписник Савеза за промјене уложити жалбу ЦИК-у и оспорити кандидатуре Огњена Тадића и Младена Иванића, Босић је рекао да се нада да је ријеч о исхитреном Митровићевом реаговању и да ће он одустати од "прашине која се дигла", али да је на њему лично да одлучи шта ће радити.

Босић је данас у Бањалуци у разговору са представником Савеза српске дијаспоре Словеније Давидом Тепићем најавио да ће СДС ургирати код Министарства иностраних послова и Предсједништва БиХ да у билатералним разговорима са Словенијом инсистирају да Срби, као једна од најбројнијих мањина у Словенији, и формално правно добију статус националне мањине.

"Представници удружења Срба из Словеније изразили су спремност да на сваки начин помогну грађанима Српске у привлачењу инвеститора и другим видовима привредне сарадње, а ми ћемо, уколико добијемо повјерење грађана, то ставити као један од приоритета", рекао је Босић новинарима у Бањалуци након састанка са Тепићем.

Тепић је рекао је да ће, због најављене подршке СДС-а Савезу удружења Срба у Словенији, Савез подржати СДС на предстојећим изборима, посредством електронских медија, путем ревије "Отаџбина" и српских друштава.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Слободан

15.07.2014 11:26

Милокрад уноси помутњу у Савез за промене преко својих сателита као што је Хаџи. Цела ствар је исценирана, Хадзи је ставио свој потпис, а због лове Милокрада одлучио је да га сада повуче и тако дигне прашину како је наводно Савез за промене нестабилна коалиција. Милокрад на све начине покушава да дигне прашину и РС направи нестабилном како би се спасао од затвора и робије која га чека. Ништа га од тога неће спасити да пред судом одговара за пљачку века.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики бл

15.07.2014 12:41

Узео паре лопов!!! И без њега це побиједити. Само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

15.07.2014 13:13

Мало ми је нејасна сад ова прице. Па тај Митровиц све вријеме говори да Иваниц није подобан кандидат, да је вец био на власти да ниста није урадио. Зар није глупа сад ова ситуација да се Иваниц намеце због својих уцјена?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јастреб

15.07.2014 16:02

СДС је победник и без Митровица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

15.07.2014 17:54

ДОДИК КРАЉ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

15.07.2014 17:55

Зивјело браство и јединство

ОДГОВОРИТЕ