Hadži-Jovan Mitrović nema osnova za žalbu

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je da ne postoji mogućnost za žalbu predsjednika Srpske napredne stranke /SNS/ hadži-Jovana Mitrovića Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, jer su prijave urađene u skladu sa zahtjevima i normama.

Republika Srpska 15.07.2014 | 12:40
Hadži-Jovan Mitrović nema osnova za žalbu

"Ne znam na osnovu čega će hadži-Jovan Mitrović tražiti da se ponište kandidature kada su formulari predati i sa njegovim potpisom. Ne vidim ni razlog zašto to radi ukoliko mu i ranije nije bila namjera da pokuša blokirati predaju kandidata Saveza", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

Komentarišući najave predsjednika SNS-a hadži-Jovana Mitrovića da će kao potpisnik Saveza za promjene uložiti žalbu CIK-u i osporiti kandidature Ognjena Tadića i Mladena Ivanića, Bosić je rekao da se nada da je riječ o ishitrenom Mitrovićevom reagovanju i da će on odustati od "prašine koja se digla", ali da je na njemu lično da odluči šta će raditi.

Bosić je danas u Banjaluci u razgovoru sa predstavnikom Saveza srpske dijaspore Slovenije Davidom Tepićem najavio da će SDS urgirati kod Ministarstva inostranih poslova i Predsjedništva BiH da u bilateralnim razgovorima sa Slovenijom insistiraju da Srbi, kao jedna od najbrojnijih manjina u Sloveniji, i formalno pravno dobiju status nacionalne manjine.

"Predstavnici udruženja Srba iz Slovenije izrazili su spremnost da na svaki način pomognu građanima Srpske u privlačenju investitora i drugim vidovima privredne saradnje, a mi ćemo, ukoliko dobijemo povjerenje građana, to staviti kao jedan od prioriteta", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Tepićem.

Tepić je rekao je da će, zbog najavljene podrške SDS-a Savezu udruženja Srba u Sloveniji, Savez podržati SDS na predstojećim izborima, posredstvom elektronskih medija, putem revije "Otadžbina" i srpskih društava.

Izvor: SRNA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Slobodan

15.07.2014 11:26

Milokrad unosi pomutnju u Savez za promene preko svojih satelita kao što je Hadži. Cela stvar je iscenirana, Hadzi je stavio svoj potpis, a zbog love Milokrada odlučio je da ga sada povuče i tako digne prašinu kako je navodno Savez za promene nestabilna koalicija. Milokrad na sve načine pokušava da digne prašinu i RS napravi nestabilnom kako bi se spasao od zatvora i robije koja ga čeka. Ništa ga od toga neće spasiti da pred sudom odgovara za pljačku veka.

ODGOVORITE
Name

miki bl

15.07.2014 12:41

Uzeo pare lopov!!! I bez njega ce pobijediti. Samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Milos

15.07.2014 13:13

Malo mi je nejasna sad ova price. Pa taj Mitrovic sve vrijeme govori da Ivanic nije podoban kandidat, da je vec bio na vlasti da nista nije uradio. Zar nije glupa sad ova situacija da se Ivanic namece zbog svojih ucjena?!

ODGOVORITE
Name

jastreb

15.07.2014 16:02

SDS je pobednik i bez Mitrovica.

ODGOVORITE
Name

baja

15.07.2014 17:54

DODIK KRALJ...

ODGOVORITE
Name

JA

15.07.2014 17:55

Zivjelo brastvo i jedinstvo

ODGOVORITE