СДП БиХ предложио 596 кандидата

Социјалдемократска партија (СДП) БиХ предала је данас Централној изборној комисији БиХ кандидатске листе за предстојеће опште изборе у БиХ.

Босна и Херцеговина 14.07.2014 | 16:32
СДП БиХ предложио 596 кандидата

Предсједник Главног одбора СДП-а БиХ Светозар Пударић је казао новинарима да је на листама 596 кандидата.

"Да је било можда још дан-два прешли бисмо и 600. Мислим да и овај пут ћемо бити странка која има највећи број кандидата. Осим кандидата за члана Предсједништва БиХ из изборне јединице Република Српска, СДП БиХ има кандидате за све остале инокосне функције, значи за члана Предсједништва из изборне јединице Федерација БиХ, за предсједника, односно потпредсједника Републике Српске, кандидатске листе за све изборне јединице на свим нивоима ", казао је Пударић.

Додао је да очекују да ће на овим општим изборима постићи такав резултат „који ће оправдати све ове људе и све ове кандидатске листе које смо данас предали.

"Да они могу рачунати на повјерење бирача који ће СДП БиХ задржати као најјачу политичку снагу у БиХ и да ћемо након избора, једнако као што су и наше листе састављене од припадника свих народа и националних мањина, имати такав састав и клубова у скупштинама, односно у парламентима у БиХ као што смо и до сада имали", казао је Пударић.

Навео је да имају на листама око 60 одсто Бошњака, отприлике по 15 одсто Срба и Хрвата и мало више од 10 одсто припадника других народа и оних који се осјећају Босанцима и Херцеговцима или немају национално одређење.

Пударић је казао да је 45 одсто жена.

"Мало смо пребацили законски минимум који је подигнут на 40 посто за мањински пол. Ми немамо проблема у СДП-у ни да нађемо квалитетне људе, ни људе који су расположени да уђу у борбу за БиХ, било гдје на подручју БиХ, из било којег народа, ни Бошњаке, ни Хрвате, ни Србе, ни Албанце, ни Роме, па ни мушкарце и жене", казао је Пударић.

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А/С

14.07.2014 15:21

ПУШАГИЈА Сте у октобру

ОДГОВОРИТЕ