SDP BiH predložio 596 kandidata

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za predstojeće opšte izbore u BiH.

Bosna i Hercegovina 14.07.2014 | 16:32
SDP BiH predložio 596 kandidata

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić je kazao novinarima da je na listama 596 kandidata.

"Da je bilo možda još dan-dva prešli bismo i 600. Mislim da i ovaj put ćemo biti stranka koja ima najveći broj kandidata. Osim kandidata za člana Predsjedništva BiH iz izborne jedinice Republika Srpska, SDP BiH ima kandidate za sve ostale inokosne funkcije, znači za člana Predsjedništva iz izborne jedinice Federacija BiH, za predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske, kandidatske liste za sve izborne jedinice na svim nivoima ", kazao je Pudarić.

Dodao je da očekuju da će na ovim opštim izborima postići takav rezultat „koji će opravdati sve ove ljude i sve ove kandidatske liste koje smo danas predali.

"Da oni mogu računati na povjerenje birača koji će SDP BiH zadržati kao najjaču političku snagu u BiH i da ćemo nakon izbora, jednako kao što su i naše liste sastavljene od pripadnika svih naroda i nacionalnih manjina, imati takav sastav i klubova u skupštinama, odnosno u parlamentima u BiH kao što smo i do sada imali", kazao je Pudarić.

Naveo je da imaju na listama oko 60 odsto Bošnjaka, otprilike po 15 odsto Srba i Hrvata i malo više od 10 odsto pripadnika drugih naroda i onih koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima ili nemaju nacionalno određenje.

Pudarić je kazao da je 45 odsto žena.

"Malo smo prebacili zakonski minimum koji je podignut na 40 posto za manjinski pol. Mi nemamo problema u SDP-u ni da nađemo kvalitetne ljude, ni ljude koji su raspoloženi da uđu u borbu za BiH, bilo gdje na području BiH, iz bilo kojeg naroda, ni Bošnjake, ni Hrvate, ni Srbe, ni Albance, ni Rome, pa ni muškarce i žene", kazao je Pudarić.

Izvor: Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A/S

14.07.2014 15:21

PUŠAGIJA Ste u oktobru

ODGOVORITE