Да вам љетња боја траје што дуже

Избегавајте сауне и агресивне пилинге за тело.

Мода и љепота 14.07.2014 | 11:59
Да вам љетња боја траје што дуже

Једна од чари одласка на море, јесте то што оно пружа најбољи вид релаксације и знатно се разликује од одмора који бисте провели на планини, у сред ледене зиме. Сунце скоро свима прија и сматра се да нам оно најбоље пуни батерије и опоравља наш организам. Оно је савршен извор здравља и енергије.

Љубитељи сунчања посебно су задовољни када сате и сате проводе лежећи на плажи, у жељи да им тен добије праву тамну морску боју. Након повратка са одмора, задовољни су изгледом јер им тело, захваљујући бронзаном тену, изгледа још сексипилније. Дајемо вам савете како да свој бронзани тен и секси изглед задржите и дуго након повратка са одмора.

Зелени чај садржи антиоксидансе штите од оштећења ДНА, којег узоркује УВ зрачење. Многа истраживања су показала да пола литра зеленог чаја има значајан заштитни учинак на ћелије коже, а уз то их чува и од жеђи.

Хидратацију тела можете постићи и конзумирањем воћа и поврћа. Они садрже каротеноиде који омогућавају златну и здраву боју коже. Њих можете наћи у многим кремама за сунчање и самопотамњивање, што је сам доказ да могу послужити за чување летње боје. Намирнице наранџасте боје (шаргарепа, бресква, дуња и кајсија) спадају у те жељене састојке које треба свакодневно да уносимо како бисмо постигли циљ. Конзумирањем кеља, купуса и спанаћа можете своје тело обогатити каротеноидима. Парадајз, паприка, грејп, шљива такође имају исту сврху.

Масна риба богата је омега-3 масним киселинама које штите кожу од упала и црвенила, које добијамо приликом сунчања. Масти рибе задржавају влагу у станицама коже. Риба је извор селена и протеина, који су неопходни за негу коже.

СПОЉАШЊА НЕГА

Сауна и агресивни пилинзи за тело велики су непријатељи летњој боји. Топлота и знојење које ствара сауна лакше спирају боју са тако напарене коже. Уместо пилинга за кожу који бисте себи приуштили код козметичара, сами га направите. Довољно је само да помешате паленту са маслиновим уљем. Сушени соц од кафе је савршен благ пилинг који не скида боју.

Пре него што уђете у каду напуњену водом, ставите неколико кашика кафе или чаја у купку како бисте задржали бакарни тен. Поред увођења парадајза у свакодневну исхрану, саветујемо вам да од њега направите и маску за лице. Ољуштите га, изгњечите и додајте по кашику обичног уља и млека. Добијену смесу држите на лицу 20-ак минута, затим сперите маску хладном водом.

 Савети приликом шминкања:

Како бисте истакли бронзани тен, нанесите светли/прозиран сјај за уста, а избегавајте тамне и мат ружеве. Очи улепшајте светлијим нијансама сенки, никако масним. Пудер можете слободно да баците, а ако сте љубитељ бронзера можете га нанети на образе, у малим количинама.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар