Сукоб са вандалима у Буенос Ајресу

Аргентинска полиција употријебила је сузавац и гумене метке против вандала који су бацали камење на скупу фудбалских навијача у центру Буенос Ајреса, послије пораза националног тима од репрезентације Њемачке у финалној утакмици Свјетског првенства у Бразилу.

Свијет 14.07.2014 | 11:05
Сукоб са вандалима у Буенос Ајресу

Хиљаде Аргентинаца окупило се у мирној атмосфери испод Обелиска у центру главног града да би апалудирали свом тиму поводом најбољег резултата на свјетским првенствима у посљедње 24 године.

Полиција је у почетку стајала по страни, али су током вечери избили немири и сукоби са вандалима. Млађе особе покривених лица и у алкохолисаном стању обарале су семафоре и провалиле у једно позориште.

Родитељи са малом дјецом бјежали су у страху. Полиција је саопштила да је повријеђено 20 припадника снага реда и ухапшено најмање 60 људи, пренио је АП.

Навијачи се традиционално окупљају испред Обелиска да би прославили побједе, а не поразе. Овог пута узвикивали су “Аргентина! Аргентина!“ и оглашавали се сиренама из аутомобила упркос поразу од Њемачке резултаом 1:0.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар