Sukob sa vandalima u Buenos Ajresu

Argentinska policija upotrijebila je suzavac i gumene metke protiv vandala koji su bacali kamenje na skupu fudbalskih navijača u centru Buenos Ajresa, poslije poraza nacionalnog tima od reprezentacije NJemačke u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Svijet 14.07.2014 | 11:05
Sukob sa vandalima u Buenos Ajresu

Hiljade Argentinaca okupilo se u mirnoj atmosferi ispod Obeliska u centru glavnog grada da bi apaludirali svom timu povodom najboljeg rezultata na svjetskim prvenstvima u posljednje 24 godine.

Policija je u početku stajala po strani, ali su tokom večeri izbili nemiri i sukobi sa vandalima. Mlađe osobe pokrivenih lica i u alkoholisanom stanju obarale su semafore i provalile u jedno pozorište.

Roditelji sa malom djecom bježali su u strahu. Policija je saopštila da je povrijeđeno 20 pripadnika snaga reda i uhapšeno najmanje 60 ljudi, prenio je AP.

Navijači se tradicionalno okupljaju ispred Obeliska da bi proslavili pobjede, a ne poraze. Ovog puta uzvikivali su “Argentina! Argentina!“ i oglašavali se sirenama iz automobila uprkos porazu od NJemačke rezultaom 1:0.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar