Космајац се вратио у Србију?

Драгослав Космајац, који је напустио земљу непосредно пошто га је премијер Александар Вучић означио као главног нарко-дилера, пре само неколико дана вратио се у Србију, сазнаје Курир из безбедносних извора.

Србија 14.07.2014 | 08:15
Космајац се вратио у Србију?

- Вратио се и може слободно да се креће по Србији јер за њим није расписана никаква потерница. Када је доспео у жижу јавности, појавила се и једна од две његове доступне фотографије. Једна датира из ранијег периода, а на другој је заједно са заштићеним сведоком Љубишом Бухом Чуметом и трећом особом чији идентитет још није откривен. Управо је та друга снимљена само неколико дана пре изјаве премијера Александра Вучића да је Космајац највећи српски нарко-дилер кога се сви у полицији плаше, а не, како се спекулисало, пре више од деценију - открива извор.

- То је свежа фотографија, снимљена је у „Хајату“ и није са сигурносних камера - наводи извор.

Иначе, засад се зна да је Косвмајац познат по надимку Скакач, јер је истовремено сарађивао с више кланова који су неретко били у сукобу.

После његовог одласка из Србије за Црну Гору, а затим и Босну, српска полиција је објавила да је формирана радна група која ће се бавити искључиво прикупљањем доказа против њега како би у што краћем року могао да буде изведен пред лице правде. Међутим, лист сазнао да ли је радна група до сада постигла резултате и дошла до неких сазнања.

Директор полиције Милорад Вељовић није могао да каже да ли је та радна група дошла до неких открића и којих. Упитан да ли је тачно да се Космајац вратио у Србију, Вељовић је одговорио:
- Немамо податке о томе.

Подсетимо, медији су објавили да је управо Космајац пљеваљског нарко-боса Дарка Шарића увео у посао кријумчарења кокаина из Латинске Америке.

Такође, објављено је да овај средовечни Звездарац представља стару гарду и једини је човек с Балкана који је имао прилику да се упозна с краљем кокаина Паблом Ескобаром, који му је и пружио могућност да буде њихов човек задужен за Европу.

Према полицијским оперативним подацима, Дарка Шарића, нарко-боса оптуженог за шверц кокаина, и Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам спојио је управо Драгослав Космајац.

Иначе, Драгослав Космајац живи на Звездари, у једној од четири куће и одатле води посао с изградњом станова на целој територији ове општине, углавном у улицама Димитрија Туцовића и Милана Ракића и око ње. Сумња се да је новац од трговине наркотицима инвестирао управо у станове за продају.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар