Kosmajac se vratio u Srbiju?

Dragoslav Kosmajac, koji je napustio zemlju neposredno pošto ga je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko-dilera, pre samo nekoliko dana vratio se u Srbiju, saznaje Kurir iz bezbednosnih izvora.

Srbija 14.07.2014 | 08:15
Kosmajac se vratio u Srbiju?

- Vratio se i može slobodno da se kreće po Srbiji jer za njim nije raspisana nikakva poternica. Kada je dospeo u žižu javnosti, pojavila se i jedna od dve njegove dostupne fotografije. Jedna datira iz ranijeg perioda, a na drugoj je zajedno sa zaštićenim svedokom Ljubišom Buhom Čumetom i trećom osobom čiji identitet još nije otkriven. Upravo je ta druga snimljena samo nekoliko dana pre izjave premijera Aleksandra Vučića da je Kosmajac najveći srpski narko-diler koga se svi u policiji plaše, a ne, kako se spekulisalo, pre više od deceniju - otkriva izvor.

- To je sveža fotografija, snimljena je u „Hajatu“ i nije sa sigurnosnih kamera - navodi izvor.

Inače, zasad se zna da je Kosvmajac poznat po nadimku Skakač, jer je istovremeno sarađivao s više klanova koji su neretko bili u sukobu.

Posle njegovog odlaska iz Srbije za Crnu Goru, a zatim i Bosnu, srpska policija je objavila da je formirana radna grupa koja će se baviti isključivo prikupljanjem dokaza protiv njega kako bi u što kraćem roku mogao da bude izveden pred lice pravde. Međutim, list saznao da li je radna grupa do sada postigla rezultate i došla do nekih saznanja.

Direktor policije Milorad Veljović nije mogao da kaže da li je ta radna grupa došla do nekih otkrića i kojih. Upitan da li je tačno da se Kosmajac vratio u Srbiju, Veljović je odgovorio:
- Nemamo podatke o tome.

Podsetimo, mediji su objavili da je upravo Kosmajac pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića uveo u posao krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike.

Takođe, objavljeno je da ovaj sredovečni Zvezdarac predstavlja staru gardu i jedini je čovek s Balkana koji je imao priliku da se upozna s kraljem kokaina Pablom Eskobarom, koji mu je i pružio mogućnost da bude njihov čovek zadužen za Evropu.

Prema policijskim operativnim podacima, Darka Šarića, narko-bosa optuženog za šverc kokaina, i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam spojio je upravo Dragoslav Kosmajac.

Inače, Dragoslav Kosmajac živi na Zvezdari, u jednoj od četiri kuće i odatle vodi posao s izgradnjom stanova na celoj teritoriji ove opštine, uglavnom u ulicama Dimitrija Tucovića i Milana Rakića i oko nje. Sumnja se da je novac od trgovine narkoticima investirao upravo u stanove za prodaju.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar